29,00 €
Neturime
Sausas raudonasis vynas Brigaldara il Vegro Ripasso Valpolicella Superiore DOC 2018 14,5%
Gamintojas: Azienda Agricola Brigaldara
Kilmės šalis: Italija
Regionas: Venetas; Apeliacija: Valpolicella Superiore DOC
Metai: 2018
Vynuogės: Corvina 55%, Corvinone 25%, Rondinella 20%
Stiprumas: 14,5% tūrio
„Valpolicella Superiore Ripasso“ gimė iš „Valpolicella“ vyno ir Amarone išspaudų. Kontaktas tarp „Valpolicella“ vyno ir „Amarone“ išspaudų, kuriose vis dar gausu cukraus, sukelia naują fermentaciją. Ši antroji fermentacija itališkai vadinama „ripasso“, reiškia „pakartotinis perdavimas“ arba „vėl pereiti“ – lėtas procesas, praturtinantis vyno struktūrą.
Pirminė fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpose. Tačiau antrinės fermentacijos metu, fermentuotose sultyse 5 dienas yra mirkomos Amaronės vyno išspaudos. Pasibaigus antrinei vyno fermentacijai, vynas 18 mėn.brandintas 25hl slovėniško ąžuolo statinėse.
Dėl džiovintų vynuogių išspaudų didelio likutinio cukraus kiekio vynas prisotinamas aromatinių ir skoninių savybių panašių į Amaronės vyno. Rubino spalvos vynas pasižymi džiovintų vaisių aromatais. Prinokusių vyšnių, slyvų kvapai papildomi skrudintų riešutų, balzaminio acto ir vanilės prieskonių kvapais. Burnoje vynas yra intensyvaus prinokusių džiovintų uogų skonio, kurio struktūrą papildo brandinimo nugludinti taninai.
Pateikti 16 – 18 °C temperatūros prie makaronų ar picos, pagardintų naminiu pomidorų – mėsos padažu. Kietieji brandinti sūriai, ar grilyje kepti mėsos kepsniai, taip pat, puikiai derės su intensyvaus skonio vynu.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.