Parduotuvė

Degustacija su Vyno Someljė Egle

550,00 

Produkto kodas: A00697 Kategorija:
Aprašymas

Vyno keliais Jus ves Vyno Someljė Eglė, deganti meile vyno pasauliui, o dar labiau – džiaugsmu dalintis sukauptomis žiniomis ir patirtimi. Eglė nuolat tobulinasi ir gilina žinias vyno srityje, todėl šiemet buvo sertifikuota didžiausios pasaulyje vyno ir stipriųjų gėrimų mokyklos Londone tarptautiniu WSET Level 3 Award in Wines diplomu.

 

RAUDONOJO VYNO PASLAPTYS: NUO UOGOS IKI TAURĖS

Rubino atspindžiai jūsų taurėse. Subtilios prinokusių vyšnių, slyvų, gervuogių ir ąžuolo natos ore. Kiekvienas gurkšnis žada kelionę ir atsiskleidžia prieskonių, tamsių vaisių sluoksniais bei ilgai išliekančia šiluma, kviečiančia pokalbiui.

Raudonojo vyno degustacija – ne tik skonis. Tai stabtelėjimas pasimėgauti, įspūdžių palyginimas ir netikėtas atradimas pačiam sau, jog kiekvienas vynas pasakoja savo istoriją apie dirvožemį, saulę ir vyndario meistriškumą. Nesvarbu, ar esate pažengęs vyno entuziastas ar tiesiog smalsuolis, ši patirtis pradžiugins Jus bei padės atrasti SAVO vyną.

Raudonojo vyno ypatybės, pagrindinės raudonosios vynuogės, šio vyno gamybos technologija, stilių įvairovė, žymiausi vyndarystės regionai ir visa tai, ką turime žinoti apie raudoną vyną – šios susitikimo metu.

Vakaro scenoje: 4 skirtingi raudonieji vynai bei tobulai prie jų derantys užkandžiai.

 

VISA TIESA APIE BALTĄJĮ VYNĄ

Kiekviena taurė skleidžiasi šviesiomis citrusų natomis bei dvelkia žaliais obuoliais, šviežiai nupjauta žole, kvapniais gėlių žiedais, medumi ir tropiniais vaisiais. Kiekvienoje taurėje – gaiva ir švelni, šilkinė, subtili vyno tekstūra, žadinanti Jūsų pojūčius. Nuo gaivaus ir aromatingo Sauvignon Blanc iki auksinės, sodrios Chardonnay. Nuo stačiųjų Mozelio upės vynuogynų šlaitų iki elegantiškosios Burgundijos. 

Taip – tai apie baltąjį vyną. Visa tiesa apie baltąsias vynuoges, šio vyno įvairovę, skirtingus stilius, pagrindinius vyndarystės regionus, vyno skonių ir aromatų spektrą bei jo derinimą su maistu. 

Kviečiame į gaivos ir rasotų taurių vakarą, primenantį saulėtą vasaros dieną

Degustacijos metu ragausime 4 skirtingus baltuosius vynus bei mėgausimės idealiai prie jų derančiais užkandžiais.

 

PUTOJANTYS VYNAI IR JO DIDENYBĖ ŠAMPANAS

Ar viskas, kas putoja, gali būti vadinama šampanu? Kas skiria putojantį vyną nuo šampano? 

Visos putojančio vyno spalvos – vieno vakaro metu. Susipažinsime su šio vyno įvairove, jo gamyboje naudojamomis vynuogių veislėmis bei skirtingais gamybos metodais. Keliausime svarbiausiais pasaulio regionais, užsiimančiais šio vyno gamyba, sužinosime kaip putojantis vynas vadinasi skirtingose šalyse, aptarsime putojančio vyno ir šampano laikymo taisykles, pateikimą, derinimą su maistu ir mėgausimės daugybe įdomiausių istorijų, nuvesiančių net į Dom Perignon laikus. 

Vakaro scenoje –  keturios šalys ir keturi skirtingi putojantys vynai bei vakaro vyšnia ant torto – tikras šampanas.

 

KETURI ŠAMPANO ATSPALVIAI

Iškiliausi pasaulio šampano meistrų kūriniai. Purslų kelionė unikaliosios Šampanės vynuogynais, pažįstant visą šampano kelią. Nuo vėsiuose Prancūzijos vynuogynuose sirpstančių vynuogių iki visiškai skirtingų istorijų Jūsų taurėje.

Kodėl šampanas vadinamas investicija į patirtį? Kas išrado šampaną? Kodėl Šampanė kartais tituluojama „šventąja žeme“? Kokios šampano gamyboje naudojamos vynuogių veislės, ką kiekviena jų suteikia šiam karališkam gėrimui? Kokia gi ta stebuklingoji šampano gamybos technologija ir regiono vynuogynų hierarchija? Kas, kalbant apie šampaną, tėra mitas, o kas -grynutėlė tiesa? Kaip teisingai laikyti šampaną ir kaip jį derinti su maistu?

Visa tai ir dar daugiau – vos vieno nuostabaus vakaro metu. Vakaro, lydimo keturių šaltutėlių, aromatais ir skoniu užburiančių taurių bei kupino neįtikėtinų legendų apie šio gėrimo kilmę, istoriją, praeitį ir dabartį.

Degustacijos metu ragausime 4 skirtingus, išskirtinės kokybės šampanus bei mėgausimės tobulai prie jų derančiais užkandžiai.

 

Renginio kaina 550 eurų 10 asmenų. Kaina gali būti derinama priklausomai nuo pasirinktų šampanų ir užkandžių.