23 Bal Alyvuogių aliejaus nauda
Alyvuogių aliejus – esminis Viduržemio jūros regiono virtuvės ingredientas, pelnęs pasaulinį pripažinimą ir yra laikomas vienu sveikiausių riebalų bei kulinarinių lobių.
Spaudžiant šaltuoju būdu iš ankstyvojo derliaus surinktų alyvuogių, išlieka sveikatai vertingi antioksidantai, polifenoliai, vitaminai ir mineralai. Maistingųjų medžiagų įsisavinimas sustiprėja vartojant alyvuogių aliejų kartu su lapinėmis žaliomis daržovėmis, prieskoninėmis žolelėmis. Daugybė mokslinių tyrimų patvirtino jo teikiamą poveikį sveikatai. Reguliarus šalto spaudimo extra virgin vartojimas teigiamai veikia virškinimo sistemą, yra tarsi balzamas skrandžiui, kasai, kepenų veiklai, širdies sveikatai, mažina insulto riziką (išsivysčiusiose šalyse tai viena dažniausių ligų), gerina kraujagyslių funkciją ir stiprina kaulus. Alyvuogių aliejaus vartojimas prisideda prie imuniteto stiprinimo, nes lėtina ląstelių senėjimą organizme ir saugo jas nuo oksidacinės pažaidos, mažina uždegiminius procesus organizme. Kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo alyvuogių aliejus – efektyvi ir natūrali pagalba tai sprendžiant.
Kokybiškas alyvuogių aliejus naudingas diabetu sergantiems žmonėms, kadangi sumažina organizmo jautrumą insulinui.
Jame esantys mononesotieji riebalai, dar vadinami geraisiais riebalais, suteikia organizmui energijos, reguliuoja hormonų gamybą, palaiko sveikas ląsteles, svarbūs smegenų veiklai. Gerieji riebalai atlieka esminę funkciją žmogaus organizmui nuo pat kūdikystės iki senatvės. Jau girdime, kad Lietuvos gydytojai rekomenduoja savo pacientams aukštos kokybės alyvuogių aliejų vartoti po sunkių onkologinių ligų gydymo. Pripažinta, kad reguliarus alyvuogių aliejaus vartojimas prisideda prie gerojo cholesterolio didinimo.
Alyvuogių aliejus vartojamas ne tik ruošiant maistą. Reguliariai gerdami kasryt tuščiu skrandžiu po šaukštą šviežio ir aukštos kokybės, aprūpinsite natūraliais vitaminais organizmą ir pastiprinsite visą imuninę sistemą.
No Comments