Rudeninės salotos su bolivine balanda

Rudeninės salotos su bolivine balanda

 

Bolivinė balanda (quinoa) – tai visame pasaulyje pripažintas supermaistas. Ji ne tik be gliuteno, bet ir kupina ląstelienos, vitaminų, mineralų, tokių kaip fosforas, geležis, magnis. Vienas didžiausių bolivinės balandos privalumų – baltymų, bei visų nepakeičiamų amino rūgščių gausa , kurios svarbios raumenų formavimui, imuninei sistemai stiprinti, sveikstant po ligų ar traumų. Šios kruopos ypač svarbios nėštumo bei kūdikystės metu.

Šį rudenį siūlau išbandyti ne tik gardžias, bet ir itin maistingas salotas su bolivine balanda. Kiekvienas kąsnis pripildytas traškumo, minkštumo, sūrumo ir saldumo.

Reikės:

– 300 g bolivinės balandos

– Pora saujų mėgstamų salotų

– 200 g orkaitėje kepto moliūgo

– 2 obuoliai

– 50 g keptų moliūgų sėklų

– 50 g pekano riešutų

– 50 g džiovintų spanguolių

– 50 g feta sūrio

Užpilui:

– 100 ml alyvuogių aliejaus

– 50 ml baltojo vyno acto

– 1 skiltis česnako

– Druska ir šviežiai malti pipirai pagal skonį

 

Gaminimas:

  1. Išvirkite bolivinę balandą pagal instrukcijas, tačiau jei norite dar įdomesnio skonio, kruopas lengvai paskrudinkite keptuvėje, o tada užpilkite vandeniu ar sultiniu ir virkite apie 15-20 minučių.
  2. Atvėsusią bolivinę balandą sumaišykite su smulkintomis salotomis, obuoliais, keptu moliūgu ir džiovintomis spanguolėmis.
  3. Pekano riešutus ir moliūgų sėklas švelniai paskrudinkite, kad įgautų traškumo, ir įmaišykite į salotas.
  4. Ant viršaus sutrupinkite feta sūrį ir pašlakstykite užpilu iš alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto bei česnako.

 

Šios salotos – tai tikra rudeniškų skonių harmonija. Saldūs obuoliai, minkštas moliūgas, traškūs riešutai ir feta suteikia kiekvienam kąsniui ypatingo charakterio. Skanaus!

Bolivinė balanda (Quinoa) 800g

Penkių rūšių pipirai malūnėlyje 80g.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.