Visai nesenai į rankas pateko Gragnano regione pagaminta Pasta. Šiame miestelyje pagamintai pastai ES suteikė saugomos kilmės sertifikatą. “Pasta di Gragnano” yra toks pats saugomas pavadinimas kaip ir šampanas.
Neapolis ir Gragnano yra tikroji pastos gimtinė.
Būtent į dabartinio Neapolio teritoriją prieš kelis tūkstančius metų atsikraustė graikų naujakuriai, kurie su savimi atsinešė patiekalą Makaria, kuris buvo gaminamas iš miežių miltų. Tačiau Neapolio regionas, o konkrečiai Gragnano ir Lattari kalno papėdė yra tiesiog ideali vieta augti kietagrūdžiams kviečiams. Nes šioje vietoje yra unikalus mikroklimatas su puikiai kviečiams tinkamu saulės, vėjo ir drėgmės kiekiu. Taigi palaipsniui miežius pakeitė kviečiai, o Makaria virto į pastą. Apart šių kviečių miltų šiuos makaronus tiesiog ypatingais daro Lattari kalno vanduo, kuris yra privalama “Pasta di Gragnano” sudedamoji dalis. Svarbus ir pats gamybos procesas – leidžiantis pastą per bronzos formas ir lėtas džiovinimas žemoje temperatūroje. Galima pasakoti daug, tačiau geriausias būdas yra tiesiog paragauti.
No Comments