Mažiau laiko virtuvėje, daugiau malonumo prie stalo!
Po ilgos dienos grįžtate namo, o skanaus ir kokybiško maisto norisi čia ir dabar. Štai tada kietagrūdžiai makaronai tampa tikru išsigelbėjimu. Vos per 12 minučių galima pasigaminti tobulą pastą – al dente, aromatingą ir maistingą.
500g Tripoline arba Mafalde makaronų
trys saujos špinatų
200g pievagrybių
200ml grietinėlės
kelios skiltys česnako
alyvuogių aliejaus kepimui
šviežiai maltų rūkytų pipirų
keletas drožlių kietojo sūrio
Į verdantį vandenį beriu druską ir sudedu kietagrūdžius makaronus. Kol jie verda, į keptuvę pilu kvapnų alyvuogių aliejų, dedu tarkuotą česnaką – vos akimirka, ir virtuvėje pasklinda dieviškas aromatas. Pridedu pievagrybius, kurie kepdami tampa dar sodresnio skonio.
Į keptuvę keliauja špinatai – jie sušvelnina patiekalo tekstūrą ir suteikia gaivumo.
Supilu grietinėlę, kuri kartu su samteliu makaronų vandens sujungia visus skonius į švelnų, aromatingą padažą.
Nukošiu makaronus ir sudedu juos į keptuvę – išmaišau, kad kiekviena Tripoline sruoga pasidengtų sodriu padažu.
Dedu į lėkštę, ant viršaus barstau šviežiai maltus rūkytus pipirus ir kietojo sūrio drožles.
Skanaus jei gaminsite! Tripoline ar Mafalde garbanotąsias sruogas galite rasti
gurmane.lt arba adresu: Laisvės al. 89, Kaunas.
Komentarų nėra