Garbanotieji makaronai

image 123650291 (2)

Garbanotieji makaronai

Mažiau laiko virtuvėje, daugiau malonumo prie stalo!
 
Po ilgos dienos grįžtate namo, o skanaus ir kokybiško maisto norisi čia ir dabar. Štai tada kietagrūdžiai makaronai tampa tikru išsigelbėjimu. Vos per 12 minučių galima pasigaminti tobulą pastą – al dente, aromatingą ir maistingą.

image 123650291 (2)

 
500g Tripoline arba Mafalde makaronų
trys saujos špinatų
200g pievagrybių
200ml grietinėlės
kelios skiltys česnako
alyvuogių aliejaus kepimui
šviežiai maltų rūkytų pipirų
keletas drožlių kietojo sūrio
 
Į verdantį vandenį beriu druską ir sudedu kietagrūdžius makaronus. Kol jie verda, į keptuvę pilu kvapnų alyvuogių aliejų, dedu tarkuotą česnaką – vos akimirka, ir virtuvėje pasklinda dieviškas aromatas. Pridedu pievagrybius, kurie kepdami tampa dar sodresnio skonio.
 Į keptuvę keliauja špinatai – jie sušvelnina patiekalo tekstūrą ir suteikia gaivumo.
Supilu  grietinėlę, kuri kartu su samteliu makaronų vandens sujungia visus skonius į švelnų, aromatingą padažą.
Nukošiu makaronus ir sudedu juos į keptuvę – išmaišau, kad kiekviena Tripoline sruoga pasidengtų sodriu padažu.
Dedu į lėkštę, ant viršaus barstau šviežiai maltus rūkytus pipirus ir kietojo sūrio drožles.
 
Skanaus jei gaminsite! Tripoline ar Mafalde garbanotąsias sruogas galite rasti gurmane.lt arba adresu: Laisvės al. 89, Kaunas.
 

Rūkyti Juodieji Pipirai Malūnėlyje

Komentarų nėra

Post A Comment