Grybų – kreminio sūrio pyragas

IMG 5715

Grybų – kreminio sūrio pyragas

IMG 5715IMG 5720IMG 5727
Produktai 25 cm kepimo indui
Duonos pagrindui:
200 g. juodos „Jorės“ duonos
50 g. sviesto
20 g. pistacijų
Sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
100 g. Fetos sūrio
Alyvuogių aliejus
Kremui:
600 g. kreminio sūrio
50 g. kietojo sūrio
200g grietinės
3 vnt. kiaušinių
Druska, pipirai pagal skonį
200g pievagrybių
70g Shimeji grybų
Kiti produktai:
80 g. trumų užtepėlės
Grybai
60 g. šalto rūkymo šoninė
Žalumynai
Pistacijos papuošimui
Trumų – baravykų pudra
 
Duoną susmulkinu iki trupinių (virtuviniu kombainu), sutrupinu fetą sūrį, kietąjį sūrį,  beveik iki miltų susmulkintas pistacijas ir viską labai gerai išmaišau rankomis, kol fetos sūris „persitrina“ su duonos trupiniais. Supilu lydytą sviestą, šlakelį alyvuogių aliejaus ir dar kartą viską išmaišau. Paruoštą masę dedu į kepimo popieriumi išklotą užsegamą pyragų kepimo formą, suformuoju paplotelį, jį gerai suspausdama ir dedu į 180C įkaitintą orkaite kepti 15min.
 
Kremas:
Supjaustytus grybus kepu keptuvėje su česnaku, čiobreliu, alyvuogių aliejumi ir trupučiu pipirų kol išgaruoja išsiskyręs vanduo ir grybai apskrunda. Trečdalį pievagrybių susmulkinau dėti į kremą, likusius grybus palikau papuošimui.
Į indą sudedu kreminį sūrį, grietinę, kiaušinius, kietąjį sūrį, smulkintus pievagrybius ir dalį paskrudintos susmulkintos šoninės. Pagardinau druska, pipirais, trumų ir baravykų pudra ir viską sumaišau į vientisą masę. Norint, kad šoninė būtų itin traški, plonomis riekelėmis pjaustytą šoninę dedu į keptuvę, prieš tai įpylus šiek tiek vandens. Kai vanduo išgaruoja, leidžiu šoninei apskrusti.
Į kepimo indą and jau pakepto duonos trupinių pagrindo užtepu trumų užtepėlę, supilu paruoštą kremą ir kepu 180C orkaitėje (viršus apačia) 45minutes. Iškepusį pyragą palieku 15min atvėsti, papuošiu likusiais grybais, smulkinta šonine pistacijomis ir žalumynais.
 
Pistacijas galima keisti į kitus riešutus, tokius kaip anakardžiai, migdolai ir pan., o grybus taip pat naudokite kokius labiausiai mėgstate, svarbu, kad jie būtų kuo sausesni.
 

Trumų Užtepėlė

Trumų Ir Baravykų Pudra

 
Komentarų nėra

Atsiprašome, komentarų forma šiuo metu uždaryta.