
14 Bal Grybų – kreminio sūrio pyragas
Produktai 25 cm kepimo indui
Duonos pagrindui:200 g. juodos „Jorės“ duonos50 g. sviesto20 g. pistacijųSauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio100 g. Fetos sūrioAlyvuogių aliejusKremui:600 g. kreminio sūrio50 g. kietojo sūrio200g grietinės3 vnt. kiaušiniųDruska, pipirai pagal skonį200g pievagrybių70g Shimeji grybųKiti produktai:80 g. trumų užtepėlėsGrybai60 g. šalto rūkymo šoninėŽalumynaiPistacijos papuošimuiTrumų – baravykų pudra Duoną susmulkinu iki trupinių (virtuviniu kombainu), sutrupinu fetą sūrį, kietąjį sūrį, beveik iki miltų susmulkintas pistacijas ir viską labai gerai išmaišau rankomis, kol fetos sūris „persitrina“ su duonos trupiniais. Supilu lydytą sviestą, šlakelį alyvuogių aliejaus ir dar kartą viską išmaišau. Paruoštą masę dedu į kepimo popieriumi išklotą užsegamą pyragų kepimo formą, suformuoju paplotelį, jį gerai suspausdama ir dedu į 180C įkaitintą orkaite kepti 15min.
Kremas:Supjaustytus grybus kepu keptuvėje su česnaku, čiobreliu, alyvuogių aliejumi ir trupučiu pipirų kol išgaruoja išsiskyręs vanduo ir grybai apskrunda. Trečdalį pievagrybių susmulkinau dėti į kremą, likusius grybus palikau papuošimui.Į indą sudedu kreminį sūrį, grietinę, kiaušinius, kietąjį sūrį, smulkintus pievagrybius ir dalį paskrudintos susmulkintos šoninės. Pagardinau druska, pipirais, trumų ir baravykų pudra ir viską sumaišau į vientisą masę. Norint, kad šoninė būtų itin traški, plonomis riekelėmis pjaustytą šoninę dedu į keptuvę, prieš tai įpylus šiek tiek vandens. Kai vanduo išgaruoja, leidžiu šoninei apskrusti.Į kepimo indą and jau pakepto duonos trupinių pagrindo užtepu trumų užtepėlę, supilu paruoštą kremą ir kepu 180C orkaitėje (viršus apačia) 45minutes. Iškepusį pyragą palieku 15min atvėsti, papuošiu likusiais grybais, smulkinta šonine pistacijomis ir žalumynais. Pistacijas galima keisti į kitus riešutus, tokius kaip anakardžiai, migdolai ir pan., o grybus taip pat naudokite kokius labiausiai mėgstate, svarbu, kad jie būtų kuo sausesni.
Komentarų nėra