Jau nuo senų laikų Kūčių stalui patiekalai buvo ruošiami iš gamtos gėrybių. Šie metai ypač dosnūs buvo miško grybais. Na jei kas ir nerasite šių savo atsargose, drąsiai galima dėti ir kitus. Taigi karštų, kvapnių, nedidelių pyragėlių receptas:
2 svogūnai 400 gr. grybų 500 gr. Sluoksniuotos bemielės tešlos Alyvuogių aliejaus Druska, pipirai, čiobrelis, rūkyta paprika, kmynai.
Tešlos lapelius atšildome. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepiname, tuomet sudedame gerai susmulkintus virtus miško grybus. Beriame prieskonius.
Tešlą šiek tiek pakočiojame, vieną lapelį daliname į 6 dalis. Šaukštu dedame atvėsusį įdarą ir formuojame pyragėlius.
Pyragėlius apiberiame kmynais ir šauname į orkaitę 180°C/15 min.
Kasdienai galime improvizuoti su įdarais. Šie pyragėliai labai tinka su varškės ir špinatų įdaru. Arba grybų ir karšto rūkymo kumpiu. Tuomet, prieš kepant aptepame lydytu sviestu.
No Comments