Vištiena Tikka masala

Vištiena Tikka masala

Tikka masala yra puikus jungtinės virtuvės (fussion) pavyzdys. Vištiena Tikka tai tikras indiškas patiekalas gaminamas marinuojant vištieną jogurto ir kario prieskonių marinate kepant ją ant ugnies. O štai patiekti ją masala padaže išpopuliarėjo Dižiojoje Britanijoje ir dėl to kaltas virtuvės šefas iš Bangladešo. Nors niekas nežino, ar ši istorija tikra, bet faktas, kad jau daug metų šis patiekalas yra laikomas Britanijos nacionaliniu patiekalu. Kreminės tekstūros patiekalas yra puikus pasirinkimas šaltomis žiemos dienomis.

Vištiena Tikka Masala

Marinatui:

Vištienos šlaunelių mėsa – 500g

Du šaukštai graikiško jogurto

Šaukštelis tarkuoto imbiero

Dvi skiltelės tarkuoto česnako

Pusės citrinos sulčių

Žiupsnis kumino

Indiškų prieskonių

Druskos, čili pipirų ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Viską gerai išmaišome ir leidžiame marinuotis apie valandą.

Gerai įkaitiname keptuvę.Išlydome gabalėlį sviesto, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepame vištienos gabalėlius kol gražiai apskrus

Padažui:

Didelis šalotinis svogūnas

Šaukštelis tarkuoto imbiero

Dvi skiltelės česnako

400g smulkintų konservuotų pomidorų

Sauja mirkytų anakardžių riešutų

Indiškų prieskonių, rūkytos paprikos, pipirų, druskos pagal skonį.

Svieste kelias minutes pakepame svogūną, tada sudedame imbierą ir česnaką. Dar kelias minutes pakepame, supilame pomidorus, anakardžius ir prieskonius. Kai padažas sušils supilame jį į virtuvinį kombainą, ar blenderio indą ir plakame kol gausis vientisas padažas.

Padažą supilame atgal į keptuvę, sudedame į jį pasiruoštą vištieną ir vidutinėje kaitroje kepame apie 3-5 minutes. Papuošiame mirkytais anakardžiais, svogūnų laiškais ir petražolėmis.

Žinoma indiški patiekalai ir ryžiai draugauja tiesiog nuostabiai, o mes juos ruošiame štai taip:

Riuet Largo ryžius užpilame šiltu vandeniu ir palaikome bent pusvalandį, tuomet perplauname šiltu vandeniu kol vanduo bus skaidrus. Šafraną užpilame karštu vandeniu ir palaukiame keletą minučių. Gautą “arbatą” pilame ant ryžių, įpilame reikiamą kiekį vandens ir verdame pagal instrukciją, šafranas nudažys ryžius ryškia geltona spalva ir suteiks jiems išskirtinį aromatą.

https://gurmane.lt/produktas/ryziai-largo-valensija-d-o-1-kg/

No Comments

Post A Comment