10 atidarytų šukučių ant kiauto Vienas vidutinis rausvas svogūnas Dvi skiltelės česnako 150g smulkiai sukapotų pievagrybių 60g sviesto 100ml balto sauso vyno 4 valgomieji šaukštai grietinės 4 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių Sauja smulkintų petražolių Sauja tarkuoto fermentinio sūrio 1kg stambios jūros druskos
Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustome, grybus sukapojame smulkiais gabalėliais. Moliuskų mėsą nuimame nuo geldelių, 2-3 minutes pakepame svieste ir atidedame į šalį. Svogūną ir česnaką pakepame svieste kol taps skaidrūs, įmaišome grybus. Kelias minutes patroškiname. Supilame vyną, sudedame grietinę ir leidžiame užvirti. Sudedame moliuskus, petražoles, įdedame druskos pagal skonį. Sudedame džiūvėsėlius, jie truputėlį sutrauks drėgmę ir padažas taps tirštesnis. Gautą masę sudedame į moliuskų kiautus ir užbarstome sūriu. Ant skardos paskleidžiame druską ir ją įkaitiname orkaitėje iki 200C. Ant įkaitusios druskos sudedame paruoštus moliuskus ir kepame orkaitėje 8 minutes.
Svieste patroškiname špinatus kol išgaruos sultys, kartu porą minučių patroškiname porą, petražoles ir kumpį. Sudedame grietinę. Įdedame truputį džiūvėsėlių, kad sutirštėtų padažas. Pagardiname druska, pipirais. Ant austrių sudedame paruoštą masę, dedame ant orkaitėje iki 200C įkaitintos druskos ir kepame 8 minutes.
No Comments