Keptos šukutės ir austrės

Keptos šukutės ir austrės

Ant druskos keptos šukutės:

10 atidarytų šukučių ant kiauto
Vienas vidutinis rausvas svogūnas
Dvi skiltelės česnako
150g smulkiai sukapotų pievagrybių
60g sviesto
100ml balto sauso vyno
4 valgomieji šaukštai grietinės
4 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių
Sauja smulkintų petražolių
Sauja tarkuoto fermentinio sūrio
1kg stambios jūros druskos

Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustome, grybus sukapojame smulkiais gabalėliais. Moliuskų mėsą nuimame nuo geldelių, 2-3 minutes pakepame svieste ir atidedame į šalį. Svogūną ir česnaką pakepame svieste kol taps skaidrūs, įmaišome grybus. Kelias minutes patroškiname. Supilame vyną, sudedame grietinę ir leidžiame užvirti. Sudedame moliuskus, petražoles, įdedame druskos pagal skonį. Sudedame džiūvėsėlius, jie truputėlį sutrauks drėgmę ir padažas taps tirštesnis. Gautą masę sudedame į moliuskų kiautus ir užbarstome sūriu. Ant skardos paskleidžiame druską ir ją įkaitiname orkaitėje iki 200C. Ant įkaitusios druskos sudedame paruoštus moliuskus ir kepame orkaitėje 8 minutes.

Austrių „rokfeleris“

6 atidarytos austrės
30g sviesto
Sauja špinatų
Pusė poro, arba vienas didelis svogūnas
Sauja smulkiai sukapotų petražolių
30g smulkiai pjaustyto vytinto kumpio
Džiūvėsėlių padažo sutirštinimui
2 šaukštai grietinės
Žiupsnelis aitriosios paprikos

Svieste patroškiname špinatus kol išgaruos sultys, kartu porą minučių patroškiname porą, petražoles ir kumpį. Sudedame grietinę. Įdedame truputį džiūvėsėlių, kad sutirštėtų padažas.
Pagardiname druska, pipirais. Ant austrių sudedame paruoštą masę, dedame ant orkaitėje iki 200C įkaitintos druskos ir kepame 8 minutes.

Skanaus!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.