Kaip paruošti sultingą ir skanią lašišą?

Kaip paruošti sultingą ir skanią lašišą?

Lašiša grietinėlės ir pelėsinio sūrio padaže.

Jums reikės:
5-6 maždaug 5cm pločio lašišos file gabalėliai
0,5L daržovių sultinio
0,5L grietinėlės (35%)
200g špinatų
50g pelėsinio sūrio
10-15 vnt. vynuoginių pomidoriukų.
Druskos, pipirų, čiobrelių, česnakų.

Lašišos file pagardinam trupučiu druskos, čiobreliais, pipirais, skiltele česnako. (Aš dažniausiai norimus prieskonius susimaišau atskirame indelyje, įpilu į jį truputį alyvuogių aliejaus, gerai išmaišau ir paruoštą tepinį tepu konditeriniu teptuku).
Leidžiame pastovėti kokias 10-15 minučių kol pasiruošime grietinėlę.

Ruošiame grietinėlės padažą troškinimui. Į puodą supilame 0,5L daržovių sultinio, 0,5L grietinėlės ir pradedame ją po trupuputį šildyti. Kai padažas bus gerai įkaitęs, sudėkite pelėsinį sūrį, špinatus ir palikite nedidelėje kaitroje kol apkepsime lašišą.

Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame truputį alyvuogių aliejaus ir apkepame kiekvieną lašišos file pusę po dvi minutes.

Apkeptą lašišą sudedame į jau paruoštą padažą, beriame vynuoginius pomidoriukus ir troškiname nedidelėje kaitroje apie 10 minučių.
Štai ir viskas.

Skanaus

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.