Kepta, įdaryta bulvė su ricotta

Kepta, įdaryta bulvė su ricotta

Receptas:

Keturios vidutinio dydžio bulvės
30g. Sviesto
100g. Ricotta
2 Skiltelės česnako
50g. čederio (ar kitokio fermentinio) sūrio
50g. Smulkiai pjaustytos ir pakepintos karšto rūkymo šoninės
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų, čiobrelių, rozmarino.

Bulves su lupena gerai nuplaune, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje 180C temperatūroje apie 45 minutes (priklausomai nuo bulvių dydžio, patikrinti galime tiesiog šakute, kol bus minkštos).

Truputį atvėsusias bulves pjauname išilgai pusiau, išskobiame vidų, bet paliekame bent 0,5cm storio sieneles, kad neprarastų savo formos. Išskobtą masę sutriname su sviestu bulvių tryntuve, sudedame ricottą, įspaudžiame česnaką, dedame druskos, pipirų, čiobrelių, rozmarino, keptą karšto rūkymo šoninę, čederio sūrį.

Viską gerai išmaišome, dedame atgal į išskobtas bulves, užberiame truputėlį sūrio ir šauname į orkaitę penkiolikai minučių.

Patiekti galima su kefyru

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.