Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Tikriausiai vienas įžymesnių ir daugumai žinomų itališkų patiekalų yra Spaghetti Bolognese.

Tačiau, jei besilankydami Italijoje Bolonijos regione taip paprašytumėte šio patiekalo tai tikrai liktumėte nesuprastas, nes ten šis patiekalas vadinamas „ragu alla bolognese“ ir tradiciškai patiekiamas ne su spaghetti, o su „tagliatelle“ makaronais.

Iš esmės šis patiekalas yra gerai smulkintų daržovių ir mėsos troškinys, kurio atsiradimas priskiriamas popiežiaus Pijaus VII virėjui Alberto Alvisi 18a pabaigoje.

Nors šiais laikais „bolognese“ padaže naudojami pomidorai, tačiau pasak kai kurių šaltinių originaliajame recepte jų nebuvo, o dabartinis receptas net labiau panašus į „ragu alla Napoletana“.

Beje „bolognese“ padažas yra ir tradicinės lazanijos dalis.

Taigi jei nuspręsite gaminti Jums reikės:

60g sviesto
300g smulkintos jautienos
300g smulkintos kiaulienos
50g kiaulienos šoninės (panchetta)
Vieno svogūno
Poros skiltelių česnako
Vieno stiebelio saliero
Vienos didelės morkos
400g smulkintų konservuotų pomidorų
150ml raudono vyno
150ml jautienos sultinio
150ml pieno
2 šaukštai pomidorų pastos
500g tagliatelle makaronų
Parmigiano (parmezano) sūrio

Smulkiai supjaustykite daržoves ir pakepkite jas svieste (sofritto) nedidelėje kaitroje, kad suminkštėtų.

Atidėkite daržoves į šoną ir padidinę kaitrą sudėkite smulkintą šoninę, kai ji apkeps sudėkite mėsą ir kepkite smulkindami, kad ji būtų biri. Kai mėsa iškeps ir nebeliks drėgmės, sumažinkite kaitrą, sudėkite atgal daržoves supilkite vyną.
Kelias minutes maišydami pakepkite, tada supilkite sultinį, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą ir truputį pieno. Kai užvirs sumažinkite kaitrą iki minimumo, uždenkite dangčiu ir troškinkite 2h (nieko blogo nenutiks jei troškinsite ir trumpiau) vis pamaišant ir po truputį įpilant pieną (kol supilsite visus 150ml).

Troškinant nepamirškite paragauti ir įdėti druskos, kelis lauro lapus, žiupsnelį pipirų, čiobrelių

Sudėkite padažą ant išvirtų makaronų ir minutę pakaitinkite, kad makaronai įgertų dalį padažo. Patiekiant pagardinkite parmezanu

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.