Grissini

Grissini

Grissini arba tradicinės itališkos duonos lazdelės atsirado Torino mieste, šiaurės vakarų Italijos regione.

Grissini buvo išrasta maždaug XVII a. siekiant išgydyti jauno Savojos kunigaikščio Vittorio Amedeo II sveikatos problemas.

Hercogui buvo sunku suvirškinti daugumą maisto produktų, tad jo gydytojas pavedė kepėjui iš Torino sukurti ką nors, ką jaunasis kunigaikštis galėtų lengvai suvirškinti.

Kepėjas nusprendė paimti dalį „Torino“ duonos tešlos ir ištiesti ją ilgomis, plonomis juostelėmis. Iškepusios plonos duonos lazdelės buvo traškios ir lengvai virškinamos.
Jo kepinys sulaukė didelio pasisekimo ir tapo tokiu populiariu, kad ilgainiui praturtino visos Italijos kasdienybę.

Tarp didžiausių „grissini“ gerbėjų buvo ir pats Napoleonas Bonaparte’as, šias duonos lazdeles pavadinęs „mažomis Turino lazdelėmis“.
Napoleonas net buvo įkūręs „Torino“ ir Paryžiaus transporto tarnybą, skirtą jam pristatyti „grissini“ lazdeles.

Šiandien šios lazdelės yra itin dažna užkandžių stalo viešnia, kurias galima skanauti vienas, mirkyti į įvairius padažus, tačiau vienas populiariausių būdų yra apvynioti jas kitu Italijos pasididžiavimu „prosciutto“ kumpiu.

Beje pasigaminti grissini yra lengviau negu gali pasirodyti, reikiamų produktų turime nuolatos, o interneto platybėse receptų tokia gausa, kad jei nuspręsite gaminti, pasidalinkite ir su mumis

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.