Itališka frittata

Itališka frittata

Taigi pradedame itališkos virtuvės pažintį su labai paprastu patiekalu – frittata.
Tai tradicinis italų patiekalas įprastai gaminamas namuose ir ypač panašus į mūsų omletą.
Jį gamindami italai labai improvizuoja ir sunaudoja pačius įvairiausius sandėliuke turimus produktus.
Receptą paliekam žemiau, tik pridėsiu, kad gaminant, kiekvieną kart ingredientus galima keisti. O tokie produktai kaip grybai, paprikos, cukinijos, brokoliai ar kalafiorai tik paįvairins itališką fittatą.
Beje eksperimentuoti galite ir su sūriais – puikiausiai tiks tiek rikota, tiek mocarela

Produktai:

Raudonasis svogūnas 1 vnt.

Česnakas 2 skiltelės

Špinatai 100 g.

Šakelė vyšninių pomidorų

Alyvuogių aliejus 2 šaukštai

Kumpis 100 g.

Kiaušiniai 6 vnt

Grietinėlė 200 ml.

Parmezano sūris 70 g

Druska, rūkyta paprika, įvairios prieskoninės žolelės pagal skonį.

Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinam smulkintą svogūną, tuomet smulkintą česnaką, pjaustytą kumpį ir galiausiai špinatus. Viską išimame į dubenį ir paliekam atvėsti. Į kiaušinių plakinį suberiame visus prieskonius, druską, pilame grietinėlę, beriame pusę tarkuoto sūrio ir prieš tai pakepintus produktus.

Gautą masę pilame į įkaitintą kepimo indą prieš tai pašlakstytą al. aliejumi.

Šauname į įkaitintą 180 °C orkaitę, nustatę kaitinimą iš viršaus, kepame 20 min.

Iškepus apiberiame likusiu tarkuotu sūriu.

Beje tai grynai naminis maistas, kurio abejoju ar rastumėte turistams skirtuose Italijos restoranuose.

Skanaus!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.