Taigi pradedame itališkos virtuvės pažintį su labai paprastu patiekalu – frittata.
Tai tradicinis italų patiekalas įprastai gaminamas namuose ir ypač panašus į mūsų omletą.
Jį gamindami italai labai improvizuoja ir sunaudoja pačius įvairiausius sandėliuke turimus produktus.
Receptą paliekam žemiau, tik pridėsiu, kad gaminant, kiekvieną kart ingredientus galima keisti. O tokie produktai kaip grybai, paprikos, cukinijos, brokoliai ar kalafiorai tik paįvairins itališką fittatą.
Beje eksperimentuoti galite ir su sūriais – puikiausiai tiks tiek rikota, tiek mocarela
Produktai:
Raudonasis svogūnas 1 vnt.
Česnakas 2 skiltelės
Špinatai 100 g.
Šakelė vyšninių pomidorų
Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
Kumpis 100 g.
Kiaušiniai 6 vnt
Grietinėlė 200 ml.
Parmezano sūris 70 g
Druska, rūkyta paprika, įvairios prieskoninės žolelės pagal skonį.
Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinam smulkintą svogūną, tuomet smulkintą česnaką, pjaustytą kumpį ir galiausiai špinatus. Viską išimame į dubenį ir paliekam atvėsti. Į kiaušinių plakinį suberiame visus prieskonius, druską, pilame grietinėlę, beriame pusę tarkuoto sūrio ir prieš tai pakepintus produktus.
Gautą masę pilame į įkaitintą kepimo indą prieš tai pašlakstytą al. aliejumi.
Šauname į įkaitintą 180 °C orkaitę, nustatę kaitinimą iš viršaus, kepame 20 min.
Iškepus apiberiame likusiu tarkuotu sūriu.
Beje tai grynai naminis maistas, kurio abejoju ar rastumėte turistams skirtuose Italijos restoranuose.
Skanaus!
https://gurmane.lt/produktas/alyvuogiu-aliejus-imperiale-d-o-p/
No Comments