Cukinijų tapas

Tapų atsiradimo istorijų be galo daug.

Viena jų, kad ispanų tavernose kumpio griežinėliais, uždengdavo taures, kad nepriskristų vabzdžių

Tapai ispanams yra kur kas daugiau nei maistas. Tai galimybė smagiai bendrauti užkandžiaujant.

Šių nedidelių užkandukų yra pačių įvairiausių – su mėsa, ančiuviais, krevetėmis, alyvuogėmis ir t.t.

Mes šiandien gaminome cukinijų ir kumpio tapą ( juk vos ne pas kiekvieną lietuvį tų cukinijų nors vežimu vežk😉).

Receptas

1 nedidelė cukinija
Serano kumpis 100 gr.
Tepamas švelnus sūris 100 gr. + petražolės
Alyvuogių aliejus
Česnakas 1-2 skiltelės
Druska

Cukinijas plonai supjaustome, jas įtriname išspausto česnako, alyvuogių aliejaus ir druskos mišiniu.
Pakepame apie 10 min. orkaitėje (geriausia ant grotelių).
Ant pravėsusių riekelių tepame sūrį, sumaišytą su petražolėmis ar kitomis prieskoninėmis žolelėmis, klojame kumpį ir susukame į suktinuką.

Tiesą sakant kitą dieną man jie dar gardesni. Ištraukti iš šaldytuvo, tokie vėsūs ir traškūs tie tapai buvo…

Rekomendacija: prieš skanaujant, gerai palaikyti šaldytuve.

 

https://gurmane.lt/produktas/alyvuogiu-aliejus-imperiale-d-o-p/

No Comments

Post A Comment