Crema Catalana

Crema Catalana yra tradicinis Ispanų desertas dar kitaip vadinamas Crema de Sant Josep ir tradiciškai gaminamas kovo 14-ą minint šventojo Josepo dieną.

Kai kurie šaltiniai teigia, kad tai seniausias Europos kreminis desertas kurio atsiradimas siekia XIV-ą amžių.
Taigi jei sugalvosite gaminti
Jums reikės:

500 ml pieno

Pusės apelsino žievelių

Pusės citrinos žievelių

Cinamono lazdelės

Vanilės ankšties (arba pusę arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus)

7 kiaušinių tryniai

100 g cukraus

Vienas kupinas šaukštelis kukurūzų miltų.

Užkaiskite puode pieną, į jį sudėkite citrinų ir apelsinų žieveles, cinamoną ir vanilę. Palaukite kol užvirs.

Išjunkite ir palikite 15 minučių kol pienas sugers aromatus.

Per tą laiką kiaušinių trynius suplakite kartu su cukrumi ir kukurūzų miltais iki vientisos masės.

Pieną perkoškite, supilkite atgal į puodą ir užkaiskite ant mažos ugnies. Prieš pat užverdant sudėkite trynių plakinį ir nuolat maišant kaitinkite ant mažos liepsnos kol kremas pradės tirštėti.

Tai gali užtrukti apie 7-10 minučių.

Supilstykite kremą į indelius. Jei jis bus šiek tiek sušokęs į nedidelius gumulėlius tai pilkite jį į indelius pertrindami per sietelį.

Uždenkite maistine plėvele, ar kepimo popieriumi ir palikite atvėsti.

Uždengti reikia, kad nesusidarytų plėvelė.

Prieš patiekiant apibarstykite cukrumi ir karamelizuokite jį naudodami liepsną, arba orkaitės grilio funkciją.

Skanaus

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.