Ryžių ir vištienos fajita

Ryžių ir vištienos fajita

Produktai:

500g Ilgųjų ryžių

700g Vištienos šlaunelių mėsos

200g konservuotų raudonųjų pupelių

200g smulkintų konservuotų pomidorų

1L sultinio

Svogūnas

Keletas sk. česnako

2 vnt raudonųjų paprikų

Alyvuogių aliejus

Laimas

Petražolės

Druska

Pipirai

Aitrioji paprika (čili)

2vš medaus

Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais ir užmarinuojame su medumi, balzaminiu actu, extra virgin, druska, pipirais ir palaikome apie pusvalandį. Tuomet ją pakepame kol apskrus ir atidedame. Į tą pačią keptuvę dedu pjaustytus svogūnus, česnakus, paprikas vidutinėje kaitroje kepame kol daržovės suminkštės. Šiek tiek šafrano užpilame šiltu vandeniu ir paliekame. Į tą pačią keptuvę supilame gerai nuplautus ryžius, skardinę smulkintų pomidorų ir apie pusę sultinio ir šafraną. Viską išmaišome ir nedidelėje kaitroje leidžiame ryžiams sugerti skystį ir išvirti. Verdant reikia stebėti ir prireikus papildomai įpilti sultinio. Taip virti kol ryžiai taps minkšti. Pabaigoje sudedame pupeles, viską išmaišome, o pupelėms sušilus dedame į dubenį, beriame kapotas petražoles, šalia patiekiame žaliosios citrinos skiltį.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.