Muhammara

Muhammara

Mėgstate humusą ir kitokias daržovių užtepėles? Tuomet būtinai išmėginkite “Muhammara”. Šis rytietiškos virtuvės pagardas puikiai tiks kaip užkandis su pita, ar tiesiog su skrudinta duona.

5 paprikos

1 svogūnas

2 vidutiniai pomidorai

Čili pipirų pagal skonį

Alyvuogių aliejus

Rūkyta druska, pipirai, kuminas

2 vš pomidorų pastos

1 česnako galva

100g skrudintų graikinių riešutų

Granato sėklų ir petražolių papuošimui

Granatų sirupo (melasos)

Paprikas perpjauname pusiau, išimame sėklas, ir dedame į skardą. Šalia sudedame pomidorus, į kelias dalis padalintą svogūną ir į foliją susuktą česnako galvą (pries įsukant šiek tiek nupjaukite česnako viršūnėlę, kad būtų jį lengviau išspausti kai iškeps ir žinoma pašlakstykite alyvuogių aliejumi). Viską šauname į orkaitę 200C su vėjelio funkcija maždaug 25-30 minučių. Kol kepa daržovės keptuvėje keletą minučių pakepame pomidorų pastą. Nuo iškepusių paprikų ir pomidorų nuimame odeles ir sudedame į maisto smulkintuvą. Ten pat dedame iškepusį svogūną, česnaką, pomidorų pastą, čili, druskos, pipirų, šlakelį alyvuogių aliejaus, 1 vš granatų sirupo. Šį pagardą galima smulkinti iki humuso konsistencijos, tačiau man labiau patinka kai būna juntami daržovių gabalėliai. Dedame į indą, įmaišome smulkintus graikinius riešutus, pašlakstome granatų sirupu, alyvuogių aliejumi, papuošiame smulkintomis petražolėmis, kapotais graikiniais riešutais ir granatų sėklomis.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.