15 Bal Ką reiškia D.O.P.?
D.O.P. – Denominazione di Origine Protetta išvertus, reiškia, kad tai yra saugoma kilmės vietos nuoroda.
D. O. P. sertifikatas garantuoja, kad maisto produktai buvo užauginti, pagaminti, perdirbti ir paruošti konkrečiame geografiniame regione, naudojant tradicinius metodus ir laikantis griežtų kokybės standartų.
Sertifikatas užtikrina, kad maisto produktai pasižymi patikimumu, turi specifinių, skonių ir aromatų, būdingų tik tam regionui, dėl kurio atsiranda savybės, užtikrinančios pastovią kokybę. Yra griežtai prižiūrimi Italijos ir Europos Sąjungos įstatymų.
D.O.P. – griežtas maisto produktų ženklinimas Italijoje ir kitose Europos šalyse, siekiant išsaugoti ir apsaugoti regione pagamintus maisto produktus nuo žemesnės kokybės produktų ar klastočių. Ir garantuoja, kad šiuo ženklinimu pažymėtas maistas bus vietinis itališkas delikatesas, o ne imitacija.
Norėdami atpažinti tokį gaminį, etiketėje ieškokite antspaudo su D.O.P. raidėmis ir būtinai serijos numerio.
Geriausiai žinomi D.O.P. pavyzdžiai yra Parmigiano Reggiano ar Mozzarella sūriai, Prosciutto di Parma kumpis, Modenos balzaminis actas. Šį ženklinimą gali turėti ir tokie produktai kaip alyvuogių aliejai, alyvuogės, bazilikai ir pomidorai ir kt.
Koks šio ženklinimo tikslas? Dėl padirbinių. Sakoma, kad sparčiai populiarėjant itališkam maistui atsirado žemos kokybės kopijų, kurios niekada nebuvo atvežtos iš Italijos, bet pavadintos itališku produktu.
Taigi D.O.P. etiketė gali turėti didesnę kainą. Tačiau tuo pačiu žadama ir aukštesnė produkto kokybė!!
No Comments