Ryžių, lašišos ir daržovių dubuo (bowl)

Ryžių, lašišos ir daržovių dubuo (bowl)

Šiame dubenyje galima rasti baltymų, angliavandenių, vitaminų ir net gerųjų riebalų. Viskas ko reikia, kad mūsų organizmo audiniai ir ląstelės nepritrūktų maistingųjų medžiagų, būtų aprūpintos reikiamais mikroelementais ir vitaminais. Dar naudingiau mums, kai visa tai gauname su maistu, turiu galvoje be cheminių preparatų. Valgydami įvairų ir subalansuotą maistą esame aprūpinti energija, gera savijauta ir produktyvumu.

Dubens turinį galime keisti pagal sezoną arba turimas atsargas šaldytuvuose. Receptas surašytas 2 asmenims ir produktų kiekiai tik apytiksliai. Jei gaminsite pagal šį receptą reikės šių produktų:

150 gramų ilgųjų ryžių

200 gr. šviežios lašišos

Mango

Kelių saujų raudonojo kopūsto

Keleto saujų edamame pupelių

Įvairių spalvų pomidorų

4 vnt. ridikėlių

Saulėgrąžų daigų

Salotos lapų

Petražolių

Sezamo sėklų

Užpilas raudonąjam kopūstui marinuoti

Šaukštas medaus

2 šaukštai becukrio balzaminio acto

2 šaukštai extra virgin

2 sk. česnako

Žiupsnis druskos

Medų ištirpinu balzaminiame acte, supilu extra virgin ir sutarkuoju česnakus, pabarstau druska. Viską gerai išmaišau, užpilu ant supjaustyto raudono svogūno ir palieku apie 10 min. pasimarinuoti. Tas pats užpilas tinka ir kubeliais pjaustytam burokėliui.

Padažui ant salotų reikės:

1 šaukšto medaus, 2 šaukštai allioli arba majonezo, 2 šaukštai garstyčių, 4 šaukštai balzaminio acto, 50ml alyvuogių aliejaus, 2 sk. tarkuoto česnako. Viską sudedame į užsukamą indą ir išplakame.

Virtus ryžius sudedame į dubenį, ant viršaus dedame smulkintas daržoves, mango vaisių, atšildytas edamame pupeles ir lašišą, užpilame padažu ir pabarstome sezamo sėklomis.

Aukščiau aprašytu užpilu marinuotas raudonasis kopūstas gavosi tobulai. Traškus ir saldžiai kiek su rūgštele jo skonis labai čia tiko.

Skanaus!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.