Wok vištiena su kokosų pienu

Wok vištiena su kokosų pienu

Kol negalėjome pasisėdėti prie jaukių kavinių ir restoranų staliukų tikrai teko išbandyti ne vieną maisto išsinešimui variantą pietums ir tikrai nustebome pamatę kiek daug dabar yra siūloma wok tipo patiekalų.

Pasak istorijos wok tipo keptuves pradėjo naudoti Kinijoje prieš daugiau kaip 2000 metų Hanų dinastijos laikais.
Manoma, kad dėl savo universalumo wok kepimo indas buvo paplitęs tarp kinų klajoklių, nes jis atstodavo ir keptuvę, ir puodą.
Iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti sudėtinga, tačiau iš tiesų tai labai greitai paruošiami ir skanūs patiekalai, o jų paruošimui wok keptuvė visai nebūtina.

Wok patiekaluose dažnai naudojama įvairiausių mums kiek egzotiškų daržovių, tokių kaip bambukų ūgliai, shiitake grybai ir pan., o jei tingite surinkinėti po visą parduotuvę šiuos skanėstus ir juos dar pjaustyti, tai visuomet galite išsisukti pasinaudoję kiniško stiliaus šaldytais rinkiniais (beje vieną tokių panaudojome ir mes).

Receptas:

1 pakelis ramen makaronų

1 pak. Phan Thai WOK padažo

400 gr. vištienos šlaunelių mėsos

500 gr. kiniško stiliaus šaldytų daržovių rinkinys

Saujelė žirnių

Mažų kukurūzų

Skardinė kokosų pieno

2 a. š. medaus

Šlakelis sojos padažo

3 skiltelės česnako

Imbiero šaknies

Alyvuogių aliejus

Druska, pipirai, rūkyta paprika

Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais. Marinuojam su keliais šaukšteliais medaus, truputėliu sojos padažo, rūkyta paprika, žiupsneliu druskos, pipirais, sutrintu česnaku.

Dedam į labai gerai įkaitintą keptuvę ir kepame kol iškeps.

Per tą laiką užkaičiame puodą ramen makaronams (tik nepamirškite, kad jie verda vos kelias minutes).

Į keptuvę šalia vištienos dedame daržoves ir šiek tiek patarkuotos imbiero šaknies.

Kepame, kol daržovės kiek apskrus. Jei naudojate šviežias daržoves tai jas gali tekti pakepti ilgėliau. Supilame Phan thai wok padažą ir kokosų pieną. Šiems sušilus, sudedame makaronus, dar kelias minutes šiek tiek viską pakaitiname ir viskas.

Skanaus!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.