Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Nuostabiam patiekalui pagaminti kartais užtenka vos kelių kokybiškų produktų. Tai puikiai įrodo dar vienas itališkas šedevras – pasta carbonara. Dažniausia carbonara padažas patiekiamas su spaghetti, tačiau jis puikiai derės ir su bucatini, paccheri, ar linguine formos makaronais. Yra dvi nuomonės iš kur kilo carbonara (karbonara). Viena, kad šis patiekalas kilęs iš Lazio regione gamintos „pasta cacio e uovasu“. Virta pasta apkepama lydytuose taukuose, įmušamas kiaušinis ir apibarstoma sūriu. Šis patiekalas buvo aprašytas dar 1839 m. Neapolietiškoje receptų knygoje. Kita istorija, kad per antrąjį pasaulinį karą badaujantiems italams sąjungininkai iš maisto rezervų patiekė daugybę vytintos kiaulienos šoninės ir kiaušinių miltelių. Tačiau nepaisant prieštaringos istorijos niekas negali paneigti, kad carbonara padažas yra vienas įžymiausių visame pasaulyje. O pasigaminti jam tereikia kokybiškos guanciale (vytinta pažandė), arba panchetta (šoninė), pecorino sūrio (galima naudoti ir parmigianno), šviežių kiaušinių ir pipirų. Taigi jei nuspręsite išmėginti šį legendinį patiekalą Jums reikės:

300 g. pastos
3 vnt. kiaušinių (kai kur šefai naudoja tik trynius, tačiau originaliame recepte naudojamas visas kiaušinis)
100 g. guanciale (pažandės) arba rūkytos šoninės
100 g. pecorino sūrio
PipirųUžvirkite vandenį. Kol vanduo užvirs nedidelėmis juostelėmis supjaustykite guanciale ir pradėkite ją kepti dar neįkaitusioje keptuvėje. Taip geriau išsiskirs riebalai. Kepkite nedidelėje kaitroje ir labai stipriai nesuskrudinkite. Atskirame inde išplakite kiaušinius, įdėkite pecorino sūrį ir pipirus. Dėmesio, nepadauginkite druskos, nes pecorino (ožkos sūris) ir vytinta ar rūkyta mėsa jau yra sūrūs. Mes gamindami visai nenaudojome druskos. Makaronus virkite iki al dente. Kai makaronai išvirs, prieš juos sudedant į keptuvę įpilkite samtį makaronų vandens, sudėkite makaronus ir nedidelėje kaitroje pakepkite kelias minutes. Į kiaušinio plakinį taip pat įpilkite samtį makaronų vandens ir išmaišykite. Užpilkite paruoštą plakinį ant makaronų ir nedidelėje kaitroje, bei nuolat maišant kaitinkite kol padažas šiek tiek sutirštės. Būkite atsargūs, nes nemaišant, ar naudojant per didelę kaitrą galite pagaminti ne carbonarą, o pastos omletą. Kai padažas pradės tirštėti dėkite į lėkštes, pagardinkite papildomai pipirais, pecorino ir nieko nelaukdami mėgaukitės.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.