Meksikietiška bulvių ir vištienos užkepėlė
6 bulvės
1 kg vištienos šlaunelių mėsos
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
2 paprikos
400g smulkintų konservuotų pomidorų
100ml grietinėlės
Alyvuogių aliejus
Sviestas
Rūkyta paprika, druska, pipirai, čili pipirai
Svogūnų laiškai, petražolės
Ir tiek dauuuug tarkuoto mėgstamo sūrio kiek mėgstate. Puikiai tinka mocarela ir čederis.
Vištieną marinuojame su alyvuogių aliejumi, pipirais, druska, čili pipirais.
Bulves supjaustome nedideliai kubeliais, pagardiname druska, pipirais, rūkyta
paprika, apipilame lydytu sviestu, sudedame į kepimo indą į kurį vėliau sudėsime ir kitus ingredientus ir šauname į 200C orkaitę kol iškeps ir apskrus.

Kol kepa bulvės keptuvėje kepame nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną. Tada sudedame susmulkintus svogūnus, česnaką, paprikas, jei mėgstate aštriau įdėkite šviežių čili pipirų ir kepkite kol daržovės suminkštės, tada supilkite konservuotus pomidorus ir grietinėlę ir didesnėje kaitroje kepkite kol nugaruos daugiau kaip pusė drėgmės. Supilame troškinį ant iškepusių bulvių, gerai išmaišome, užpilame daaaaug sūrio ir šauname į 200C orkaitę su vėjelio funkcija bent 10 minučių kol sūris išsilydys. Papuošiame smulkintais svogūnų laiškais, petražolėmis ir bent mintyse keliaujame į šiltąją ir sočiąją Meksiką.
https://gurmane.lt/produktas/alyvuogiu-aliejus-46-parallelo-green/
Komentarų nėra