Kišas su lašiša

Kišas su lašiša

Kišas prancūzijoje atsirado apie 1500 metus. Nors Anglijoje panašaus stiliaus pyrago galima buvo aptikti dar anksčiau

Prancūzišką kišą kepiau pirmą kart. Jų receptų tiek daug ir labai įvairių. Pirmam kartui pasinaudojau “jurgittosreceptai” receptu, tik kažkiek paimprovizavau produktais ir jų kiekiais. Nes prancūziškas quiche primena itališką frittatą. Čia taip pat galima sunaudoti daugelį šaldytuve turimų produktų.

Paruošus tešlos pagrindą iš vakaro, šis patiekalas bus gan greit pagaminamas. O kiekius galit mažinti, nes šis buvo keptas 28 cm tartos formoje.

Taigi, prancūziškas kišas. Tešlai reikės:

220g sviesto

350g miltų

4 kiaušinių trynių

truputį druskos

2 šaukštų vandens

įdarui:

1 brokolis

1 raudonasis svogūnas

300ml grietinėlės

4 kiaušiniai ir 4 baltymai, kurie liko nuo tešlos

100g rūkytos lašišos

100g kietojo sūrio

50g pelėsinio sūrio

50-100g mažų pomidorų

Keletas šakelių krapų

Į miltų ir druskos mišinį supjaustome sviestą.Triname, kol virs į trupinius, tada pilame vandenį ir trynius. Užminkius tešlą, dedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui.

Tuomet klojame tešlą į tartą, prispaudžiame prie sienelių, pabadome šakute. Kepame 180°C 20 min.

Brokolį susmulkiname žiedais ir 5 min. paverdame. Dedame ant jau pakepusio pyrago, ten pat ir pjaustytą lašišą, pelėsinį sūrį. Kiaušinius ir likusius baltymus suplakame. Į juos pilame grietinėlę, kietąjį sūrį, smulkintus krapus. Visą masę pilame ant brokolių, dedame pusiau pjaustytus pomidorus ir šauname į 180°C orkaitę 25 minutėms.

Skanaus!!

O kad žinotumėt, kaip kvepėjo namai…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.