Pasta su trumais

Pasta su trumais

Trumų valgymo istorija siekia dar šumerų ir senovės egiptiečių civilizacijas, kurie juos tiesiog dievino ir valgydavo padengtus žąsų riebalais. Būtent riebūs padažai padeda geriausiai atskleisti trumų skonį ir aromatą. Viduramžiais trumai nebuvo populiarūs, nes bažnyčia juos paskelbė velnio prasimanymu ir net buvo laikomi raganoms skirtu užmokesčiu (ech tos raganos, pasirodo jos buvo tikros gurmanės ir puikiai žinojo kokio užmokesčio paprašyti). Renesanso laikais trumų populiarumas atgijo. O aukštuomenėje paplito iki dabar itin mėgstamos trumų medžioklės.
Trumų nerekomenduojama naudoti kartu su intensyvius skonius ir aromatus turinčiais ingredientais. Geriausiai jie dera su ryžiais, pasta, omletais, žuvimi. Patys trumai yra itin išskirtinio aromato todėl gaminant patiekalus su trumais jums užteks vos kelių ingredientų. Kaip pavyzdžiui tikra Italijos klasika pasta su trumais.

50g sviesto (arba sviesto su trumais)
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Skiltelė česnako
200g mėgiamų makaronų (geriausiai tinka linguine, tagliatele, mafalde, tripoline ar kiti ilgi platūs makaronai)
10g trumų (jei turite tai nepagailėkite ir 20g)
Parmezano pagal skonį

Pradėkite virti makaronus pasūdytame vandenyje ir kol jie išvirs (žiūrėkite gamintojo rekomenduojamą laiką) pasigaminsime padažą. Keptuvėje pašildykite alyvuogių aliejų ir išlydykite sviestą. Naudokite nedidelę kaitrą, kad nesudegintumėte sviesto. Įdėkite sutrintą česnaką ir pakepkite kelias minutes. Įtarkuokite 5-10g trumų. Įpilkite kelis šaukštus makaronų vandens, taip padažas truputėlį prasiskies, o česnakas ir trumai nesudegs. Sudėkite išvirusius makaronus į padažą, išmaišykite juos su padažu. Pagardinkite papildomai trumų griežiniais ir truputėliu parmezano.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.