Gaivios makaronų salotos

Gaivios makaronų salotos

Makaronai turi itin ilgą istoriją. Nors įprasta manyti, kad makaronus į Italiją pristatė žymus keliautojas Marco Polo, tačiau Sicilijoje buvo rastos net 3000 metų senumo makaronų gamybos formos, o tai yra net keli tūkstančiai metų iki gimstant Marco.
Į makaronus italai žiūri itin rimtai ir dažniausiai jie yra patiekiami karšti su karštais padažais, o kiekvienų tikrų Itališkų pietų vienas iš patiekalų būtinai yra Pasta.

Tačiau karštą vasaros dieną, šaltos pastos salotos patiektos su gaiviu itališku padažu gali būti tikra atgaiva.
Pirmiausią ką reiktų isidėmėti, kad gaminant makaronų salotas, makaronų negalima pervirti. Tik išvirtus makaronus reiktų iškarto gerai perplauti šaltu vandeniu (tai galioja tik gaminant salotas, kitu atveju perplaudami makaronus šaltu vandeniu sugadinsite bet kokį karštą makaronų patiekalą).

Tokiu būdu makaronai nustos virti, minkštėti ir išliks tvirti. Patartina rinktis makaronus gamintus iš kietagrūdžių kviečių miltų ir kuriuos gaminant naudojamos bronzinės formos. Taip gaminami makaronai turi šiurkštų paviršių ir tiesiog tobulai sukimba su padažais.

Itališkas salotų padažas:
50ml alyvuogių aliejaus
50ml balzaminio vyno acto
Dvi sutrintos česnako skiltelės
Po žiupsnelį raudonėlio, baziliko, čiobrelio, pipirų, druskos
Po šaukštelį dižono garstyčių, medaus ir majonezo
Viską supilame į indelį ir gerai suplakame.

Salotoms:
300g Carmiano Tortilioni makaronų (salotoms geriau rinktis spiralinius, ar kitus ne itin didelius makaronus)
300g keptos vištienos
100g pjaustyto saliamio
Du trumpavaisiai agurkai
100g. vynuoginių pomidorų
Didelis raudonas svogūnas
200g špinatų
100g parmezano sūrio
Makaronus išverdame iki al dente (kad nebūtų per minkšti) ir nuplauname po šaltu vandeniu. Likusius ingredientus supjaustome, sudedame viską į dubenį sumaišome su padažu, apibarstome parmezanu ir mėgaujamės.

https://gurmane.lt/produktas/makaronai-tortiglioni-gragnano-i-g-p/

https://gurmane.lt/produktas/alyvuogiu-aliejus-maestro-de-almazara-extra-virgin/

No Comments

Post A Comment