Vištiena toskanietiškai

Vištiena toskanietiškai

Toskanos virtuvė garsėja tuo, ką italai vadina „cucina povera“, arba paprasta virtuve. Skoniai čia išgaunami derinant šviežius, atrodytų paprastus ingredientus, (daržoves, vaisius, grybus) beveik nenaudojant prieskonių, o pagrindinis visų patiekalų ingredientas yra ypač tyras alyvuogių aliejus.

Pasak istorijos tai atkeliavo dar iš 16a kuomet Toskanoje buvo apmokestinta druska ir jos naudojimas tapo itin brangus.

Ir iš tiesų gaminant patiekalą, visiškai nenaudojome druskos, o prieskoniai buvo tik natūralios žolelės. Beje būtent Toskanos regione puikiai auga virtuvės deimantais vadinami juodieji ir baltieji trumai.


Receptas:
Vištienos šlaunelių mėsa – 500g.
Svogūnas,
Dvi skiltelės česnako,
250g. Vyšninių pomidorų
200g špinatų
10g džiovintų baravykų
100g šalto rūkymo lieso kumpio
Stiklinė daržovių sultinio
250ml 35% grietinėlės
Sauja kietojo sūrio
Sauja melynojo pelėsinio sūrio
Pusė čili pipiro, čiobreliai, bazilikas

Vištieną įtriname su alyvuogių aliejumi, pabarstome čiobreliais, bazilikais, truputėliu čili pipiru ir ją kepame aukštoje temperatūroje, kad gražiai apskrustų. Iškeptą vištieną sudedame į puodą, kuriame vėliau ją troškinsime kartu su paruoštu padažu.

Dėmesio, keptuvės neplauname, nes joje paruoštas padažas įgaus ypatingą skonį. Taigi dedame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką ir smulkiai pjaustytą kumpį. Kepame vidutinėje kaitroje kol apskrus.

Sudedame susmulkintus džiovintus baravykus (prieš tai juos bent 30 minučių palaikyti užpylus karštu vandeniu, kad išbrinktų) ir čili. Po kelių minučių supilame sultinį, dedame supjaustytus vyšninius pomidorus, špinatus ir troškiname kol špinatai suminkštės.

Supilame grietinėlę. Kai grietinėlė užvirs, sudedame sūrius ir lengvai maišydami kaitiname kol jie ištirps.

Užpilame padažą ant iškeptos vištienos (arba galite vištieną sudėti į padažą) ir mažoje kaitroje viską troškiname 5-7 minutes.
Patiekite su bulvių ir salierų koše, ar šviežiomis daržovėmis.

https://gurmane.lt/produktas/druska-su-trumais-indelyje-100g/

No Comments

Post A Comment