“Vasaros hitas – tartalete”

Tartaletės gamyba žymiai paprastesnė, nei gali atrodyti.

Išsikepę galėsite pridėti kokių tik norite uogų ar vaisių.

Nors šią tartą gaminom eilinę savaitės dieną, bet tikiu ji gali papuošti ir šventinį stalą, juk uogų įvairovė visada gražiai atrodo.

Beje ne tik atrodo…

Pridedu receptą:

Tešlai reikės:

200 g sviesto

300 g miltų

4 v. š. cukraus pudros

10 š. vandens

Šaltą sviestą sutarkuojame, sumaišome su miltais ir cukrumi, supilame vandenį, gerai išminkome ir į šaldytuvą bent 20 min.

Atvėsusią iškočiojame apie 1,5 cm ir dedame į kepimo indą. Jei jūsų kepimo indas nedidelis, tešlos gaminkite per pus mažiau.

Kepame 180° C/30 min.

Kremui:

200 ml grietinėlės

200 ml maskarponės sūrio

3 šaukštai cukraus pudros

3 šaukstai citrinos sulčių

1 šaukštas želatinos

Grietinėlę, maskarponę, cukrų išplakite iki standumo, supilkite citrinos sultis ir įmaišykite ištirpintą želatiną.

Krėskite ant iškepusios ir atvėsusios tartos. O uogų negailėkite, juk šiuo metu jų tiek daug.

No Comments

Post A Comment