Raudonieji ryžiai

Raudonieji ryžiai

Nors raudonieji ryžiai nėra jokia naujovė, tačiau mano virtuvėje jie atsirado visai neseniai. Šių ryžių spalvą jiems suteikia antioksidantas antocianinas, kuris yra randamas ir kai kuriose raudonos ir purpurinės spalvos daržovėse. Raudonieji ryžiai yra tikras skaidulų ir geležies užtaisas, sakoma, kad mažina uždegimus, kontroliuoja cholesterolio kiekį, bei mažina kraujospūdį. Padeda reguliuoti virškinimą ir pašalina kenksmingas medžiagas iš organizmo. Šį kartą gaminau sotų ir karštą patiekalą. Bet netolimoje ateityje jau mąstau apie salotas su šiais vertingais raudonaisiais ryžiais. Birūs ir traškūs, išvirę išlieka tokios pat spalvos kaip ir prieš virimą.

Receptas:
400 g raudonųjų ryžių
400 g maltos mėsos
240 g konservuotų raudonų pupelių
240 g. konservuotų avinžirnių
240 g. konservuotų kukurūzų
1 svogūnas
3 sk. česnako
1 geltonas pipiras
Alyvuogių aliejus
Žalumynai
Druska
Pipirai
Nedidelis aitrusis pipiras

Raudonuosius ryžius pamerkite į vandenį per naktį, tačiau net ir garai išmirkytus juos prieš gaminant ši patiekalą reiks virti apie 30 min lengvai pasūdytame vandenyje. Puode užkaiskite alyvuogių aliejų ir jame pakepkite susmulkintą svogūną, česnaką, čili ir geltonąjį pipirą. Kai svogūnas pagels sudėkite perplautas konservuotas pupeles, avinžirnius ir kukurūzus bei šiek tiek viską pakepkite. Keptuvėje pakepkite maltą mėsą ją susmulkindami, kad sutrupėtų į smulkius gabalėlius, pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Viską sudėkite į vieną puodą ir gerai išmaišykite. Lėkštėje papuoškite smulkintais žalumynais. Štai ir viskas. Ar bandysite?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.