Indiškas avinžirnių troškinys

Indiškas avinžirnių troškinys

Indiškoji virtuvė pasižymi ypatingu kvapnumu. Čia naudojama labai plati prieskonių įvairovė. Indai tiki, kad maistu gal ir nepagydysi, bet profilaktika nuo įvairių ligų galima vartojant tokius prieskonius kaip imbieras, aitrusis pipiras, kuminas, šafranas, kalendra, cinamonas, kardamonas, įvairūs pipirai, kmynai, ciberžolė ir kt. Indijos virtuvėje labai stiprios vegetarizmo tradicijos. Įtakotos dar ir religijos. Apie 30% gyventojų yra vegetarai.
Vieną jų vegetarišką troškinį pabandėme ir mes. Mums patiko, galbūt patiks ir Jums.

Indiškas troškinys su avinžirniais

Receptas
900 gr. avinžirnių
400 gr. konservuotų pomidorų (sezono metu 4 švieži pomidorai)
2 vnt. paprikos
1 vnt. morkų
2 vnt. svogūnų
4 skiltelės česnako
30 gr. Imbiero
Ryšulėlio petražolių
Aitriojo pipiro (pagal skonį)
Alyvuogių aliejaus
Įvairūs prieskoniai – juodieji pipirai, kalendra, kuminas, kardamonas, cinamonas, šafranas, lauro lapai, muskatas). Dėkite tuos prieskonius, kuriuos mėgstate ir kad tiktų pagal Jūsų skonį.
Druskos (nebūtinai)

▪️Smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, aitrųjį pipirą, morką, paprikas, sutarkuotą imbierą pakepti puode kartu su alyvuogių aliejumi.
Ten pat berti išvardintus prieskonius arba tuos, kuriuos mėgstate. Kai kurių prieskonių nedėjome, nes tiesiog negalime pakęsti. Bent kol kas.
▪️Viską pakepame apie 10 min. Tuomet sudėti konservuotus pomidorus. Įpilti apie 500 ml. Karšto vandens. Ten pat sudėti avinžirnius. Naudojome konservuotus. Prieš dedant konservuotus avinžirnius į puodą, juos nuplauname po šaltu vandeniu. Viską dar patroškiname, apiberiame kapotomis petražolėmis ir ragaujame.
Indai šį troškinį valgo su ryžiais arba balta duona. Tačiau man jis buvo labai sotus ir vienas. Beje ir druskos aš nedėjau visai. Tiek daug kvapo, aitrumo, kad skonis labai turtingas ir šiaip.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.