Saldi bulvė su smidrais

Saldi bulvė su smidrais

Į šį patiekalą telpa beveik viskas energijai ir puikiai savijautai palaikyti  – daugybė spalvų, šviežios žalumos gausa, sotu, maistinga  ir patikėkite, labai skanu!

Produktai:

1 didelė saldžioji bulvė

Ryšulėlio žaliųjų smidrų

50g. virtų raudonųjų pupelių

50g. virtų avinžirnių

4 vnt. vyšninių pomidorų

80g. fetos sūrio

Žalumynų

Alyvuogių aliejaus

Druskos, šviežiai maltų pipirų

Padažui

80g. graikiško jogurto

1 skiltis česnako

1 a/š citrinos sulčių

šviežiai maltų pipirų ir druskos

Visus padažo ingredientus sumaišome. Virtus avinžirnius ir  pupeles  beriame į skardą, pašlakstome extra virgin, pridedame prieskonių  ir lengvai kepame orkaitėje kol lengvai apskrus.

Saldžią bulvę nuplauname, subadome šakute, pilame alyvuogių aliejų ir šauname į orkaitę 45 – 60 min. Kepimo laikas priklauso nuo bulvės dydžio. Iškepusią bulvę pjauname išilgai  ir išskaptuojame vidų, kurį maišome su feta sūriu, šviežiai maltais pipirais ir alyvuogių aliejumi. Sumaišytą įdarą tepame į bulvę ant viršaus krauname pupelių, avinžirnių ir lengvai keptų smidrų mišinį. Čia pat įtaisome pjaustytus pomidorus, puošiame žalumynais ir lengvai pagardiname padažu.

Penkių rūšių pipirai malūnėlyje 80g.

Alyvuogių aliejus Moli Coloma Arbequina Extra virgin

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.