Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su karamelizuotais svogūnais gardintu humusu

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su karamelizuotais svogūnais gardintu humusu

Ši daržovė turinti daug naudingų savybių gali būti puikus pasirinkimas sveikai mitybai. O receptas tinka tiek garnyrui, užkandžiui ar lengvai vakarienei.

1 žiedinis kopūstas

1 granatas

Kelios petražolių šakelės

Alyvuogių aliejus

400 gramų jau paruošto humuso. Naudojau su karamelizuotais svogūnais

Druska, pipirai, pasirinkti prieskoniai

žaliosios citrinos (laimo) sultys

Nuo žiedinio kopūsto pašaliname lapkočius ir dalį koto. Jį nuplauname ir verdame 5 min. Kopūstui apvirus apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, pipirais, pasirinktais prieskoniais ir dedame į įkaitintą iki 180C orkaitę 25 min. Kaitinimo režimas viršus apačia, likus 10 min. jungiame vėjelį, kad gražiai apskrustų.

Į lėkštę paskleidžiame humusą, jos viduryje uždedame apskrudusį žiedinį kopūstą. Barstome granato sėklomis, kapotomis petražolėmis, viską pašlakstome alyvuogių aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis.

Orkaitėje keptas kalafioras yra puikus būdas šią daržovę paruošti greitai ir gardžiai. Verta paminėti, kad ši daržovė padeda gerinti virškinimą, yra puikus skaidulų, vitaminų C, K, B6, folio rūgšties ir kalio šaltinis.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.