Šonkauliukai troškinti raudono vyno padaže

Šonkauliukai troškinti raudono vyno padaže

Mūsų šeimoje šonkaulių ruošimas visuomet yra labai laukiamas. Dažniausiai juos kepame grilyje, tačiau šį kartą nusprendėme išmėginti kažką naujo ir tai pasiteisino 150%. Po sekmadienio pietų vienbalsiai nusprendėme, kad per šias Kalėdas šie šonkauliai atsidurs ant mūsų stalo kaip pagrindinis patiekalas

Šis receptas tinka gaminti kiaulienos, avienos ar jautienos šonkaulius.

Svarbiausia yra rasti kuo daugiau mėsos turinčius šonkaulius.

Kadangi mūsų šeimyna didelė, todėl tenka gaminti išties didelį kiekį, tad jei Jūs norėsite gaminti mažiau, tiesiog sumažinkite proporcingai kiekius.

Receptas

2,5 kg šonkaulių

2 svogūnai

4 skiltelės česnako

4 morkos

2 saliero stiebai

2 raudonos paprikos

0,5l jautienos sultinio

0,5l raudono sauso vyno

2 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų (800g)

100g miltų

Alyvuogių aliejus

Šonkaulių prieskonių mišinio

Čili pipirai, druska, čiobrelis, grūsti pipirai

Šonkaulius apšlakstome alyvuogių aliejumi, įtriname šonkaulių prieskonių mišiniu ir druska, paliekame marinuotis bent kelias valandas, arba per naktį.

Į puodą, kuriame troškinsime, įpilame truputėlį alyvuogių aliejaus ir jį įkaitiname. Šonkaulius negausiai apvoliojame miltuose ir apskrudiname puode iš visų pusių. Apskrudintus šonkaulius išimame iš puodo. Jei reikia įpilame dar truputį alyvuogių aliejaus ir pakepame svogūną, susmulkintą česnaką, supjaustytas morkas, salierą ir paprikas. Daržoves reikėtų kepti vidutinėje kaitroje, kad jos neapskrustų, o tik suminkštėtų, į kepamas daržoves įberiame čili pipiro, čiobrelio, grūstų pipirų pagal skonį, kai daržovės suminkštės jas paskleidžiame tolygiai po visą puodo dugną, sudedame ant jų šonkaulius, užpilame konservuotus pomidorus, sultinį, vyną, uždengiame dangtį ir šauname į 160-170C orkaitę trims valandoms.

Skanaus!

https://gurmane.lt/produktas/alyvuogiu-aliejus-46-parallelo-ecologico/

https://gurmane.lt/produktas/rukyti-juodieji-pipirai-malunelyje-100g/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.