Nepaprastai greitai pagaminama pasta su šviežiais trumais. Šiam patiekalui pagaminti užtruksite vos 10 -15 minučių. Arba kol išvirs makaronai. Surašyti šį paprastą receptą mane paskatino patys klientai, įsigiję šviežių trumų. Visi kaip susitarę klausdavo, gal yra koks greitas būdas juos paruošti. Štai vienas iš jų.
300g makaronų
Šviežių trumų
2 sk. česnako
30g mėlynojo pelėsinio sūrio
100 ml 30% riebumo
grietinėlės
Šviežiai maltų pipirų
Alyvuogių aliejaus
Druskos pagal skonį
Užkaičiame makaronus, kol užvirs vanduo ir išvirs makaronai, gaminame padažą. Į keptuvę pilame alyvuogių aliejų, sudedame traiškytus česnakus ir šiek tiek šviežiai maltų pipirų, jei reikia druskos pagal skonį. Česnaką kelias minutes pakepame ir jį išimame. Tuomet pilame grietinėlę, kai grietinėlė sušyla, sudedame pelėsinį sūrį. Padažą kaitiname nedidelėje kaitroje ir vis pamaišome, o makaronams išvirus į jį įpilame samtelį makaronų vandens. Nukoštus makaronus supilame į padažą, gerai išmaišome ir serviruojame į lėkštes. Ant viršaus užtarkuojame šviežius trumus ir nieko nelaukdami einame mėgautis.
No Comments