Kruasanai su kalmarais

Kruasanai su kalmarais

Kruasanas tikriausiai vienas geriausiai pasaulyje žinomų kepinių, kurie daugumai asocijuojasi su pusryčiais, puodeliu kapučino kavos ir žinoma Prancūzija. Tačiau šis kepinys gali puikiai derėti su įvairiais nesaldžiais priedais bei būti puikiu pakaitalu duonai gaminant sumuštinius. Šis kruasanas su kalmarais buvo tiesiog tobulas penktadienio vakaro palydovas, kuris galbūt patiks ir Jums.

Taigi jei nuspręsite gaminti Jums reikės:

2 vnt kruasanų

Virtų kalmarų čiuptuvų (pirkome jau virtus)

Stracciattela sūrio

Pomidorų

Burokėlių lapų arba kitų žalumynų

Kaparėlių

Alyvuogių aliejaus

Druskos

Pipirų

Kalmarus dedame į keptuvę, pagardiname druska, pipirais ir trumpai pakepame, kad sušiltų ir apskrustų. Kruasanus perpjauname pusiau, tepame stracciatellą sūrį, ant viršaus sudedame riekelėmis pjaustytus pomidorus, žalumynus, susmulkintus kalmarus, beriame kaparėlius ir pašlakstome alyvuogių aliejumi. Vietoje kalmarų galite naudoti lašišą ar kitą žuvį. Pas mane toks planas ir buvo. Bet jei mėgstate jūros gėrybes, toks užkandis yra tiesiog labai gardus.

Skanaus jei gaminsit.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.