Gambas al Ajillo arba krevetės ispaniškai

Gambas al Ajillo arba krevetės ispaniškai

Gambas al Ajillo arba krevetės ispaniškai, tai ko gero labiausiai paplitęs tapas Ispanijoje.

Pasak vieno ispano tapas vakarėlis baigiasi, kai nebelieka Gambas al Ajillo

Tai vienas greičiausiai paruošiamų ispaniškų patiekalų. Tad jei nuspręsite gaminti, reikės:

Lukštentų tigrinių krevečių 300 g.
alyvuogių aliejaus
balto vyno 100 ml.
česnako 5 skiltelės
žiupsnelio druskos
arbatinio šaukštelio saldžios rūkytos paprikos
žiupsnelio aitriosios paprikos
Šlakelio citrinų sulčių
Smulkintų petražolių
Keletos riekelių orkaitėje skrudintos duonos.

Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę gausiai pilame alyvuogių aliejų, sudedame smulkiai pjaustytą česnaką ir pakepame kol česnakas pradės keisti spalvą. Per tą laiką paruošiame krevetes.

Lukštentas krevetes pabarstome druska, aitriaja ir rūkyta paprika. Kai česnakas apkepa, truputį padidiname kaitrą, sudedame krevetes ir vis pamaišydami kepame 5 minutes.
Supilame vyną ir patroškiname dar 3 minutes.

Pabaigai barstome smulkintomis petražolėmis ir apšlakstome citrinų sultimis.

Ispanijos restoranuose taip paruoštas krevetes atneša dar kunkuliuojančiame aliejuje.

Beje, puikiai dera su muscatel, gewurztraminer vynu arba vermutu, o skrudinta duona padės pilnai išragauti nuostabų ir aromatingą padažą.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.