Aštuonkojo paruošimas kartais pakiša koją nevienam, tačiau yra keletas gudrybių, kurios padės jį paruošti puikiai.
Jei pirkote šviežią aštuonkojį prieš verdant reikėtų jį truputėlį pamušti virtuviniu kepsnių plaktuku.
Žinoma ne taip stipriai kaip karbonadą. Kitas būdas yra jį užšaldyti bent 24h. Užšaldymas atpalaiduoja raumenų skaidulas ir aštuonkojis tampa minkštesnis. Na o papraščiausias būdas jį pirkti jau virtą.
Jei virsite patys, užkaiskite puodą su vandeniu. Vandens turi būti tiek, kad aštuonkojis panirtų visas. Į vandenį įdėkite petražolių ir krapų stiebelių, pipirų žirnelių, druskos ir kelis lauro lapus.
Kai vanduo užvirs (virimas turėtų būti lengvas) reiktų aštuonkojį pripratinti. Įmerkite jį į vandenį ir palaikę 20s ištraukite. Taip pakartokite 3-4 kartus. Nuo to aštuonkojo čiuptuvų galiukai gražiai susisuks.
Virti reiktų pagal taisyklę 1Kg – 15min. Aštuonkojis virdamas labai traukiasi, tad pervirti nereikėtų. Patikrinti, ar jis jau tikrai išvirė galite tiesiog šakute, ar smailiu mediniu pagaliuku.
šimtą aštuonkojį nuplaukite šaltu vandeniu, supjaustykite didesniais gabalėliais. Ir apskrudinkite orkaitėje naudodami grilio funkciją (180C 10min), o jei turite galimybę tiesiog ant grilio.
Aštuonkojis neturi būti itin minkštas, o gerai paruošto tekstūra kažkuo primena tikrus lietuviškus lašinius.
No Comments