Aštuonkojis

Aštuonkojis

Ragaujant patiekalus su aštuonkoju, visada mintimis nusikeliu į saulėtą viduržiemio jūros pakrantę. Maži, raudonais stogais pasidabinę Italijos miesteliai, ar prabanga tviskanti pietų Prancūzijos Rivjera ir žinoma nesuskaičiuojama galybė mažų, jaukių ir nuostabų maistą patiekiančių restoranėlių. Būtent pietų Prancūzije ir įvyko mano pirma pažintis su šiuo keistu, tačiau nuostabiai skaniu sutvėrimu. Tą šiltą vakarą vartant meniu, akį patraukė salotos su aštuonkoju, kurias šiandien ir pabandžiau pasigaminti namie.

Receptas

Į dubenį pridėkite kuo įvairesnių salotų. Itin tinka špinatai, rukola, šviežia garbanota salota, vyšniniai pomidorai, saulėgražų daigai ir pan.
Prie šių salotų puikiai dera keptos mažos bulvės su lupena. Apipilkite jas lydytu sviestu (lydydami sviestą, pakepkite jame rozmariną ir sutrintą skiltelę česnako) ir šaukite į 180-200C orkaitę maždaug 30 min.
Apšlakstykite salotas LaBoella alyvuogių aliejumi, o prie bulvyčių pridėkite šaukštelį Pesto padažo.

Ant viršaus uždėkite keletą gabalėlių virto ir apkepto aštuonkojo čiuptuvų.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.