Tunas

Tunas

Tuną būtų galima pavadinti tikru šių laikų virtuvės fenomenu, kuris per itin trumpą laiką nukeliavo kelią nuo kačių konservams ir sportinei žūklei naudojamo varguolio iki tikro gurmaniškos virtuvės perlo.

Ko gero labiausiai dėl tuno yra pamišę japonai.
Būtent japonas už brangiausią iki šiol aukcione parduotą net 278 Kg svėrusį mėlynpelekį tuną paklojo įspūdingus 3,1 mln $.

Lietuvoje daugumoj yra parduodami gerokai pigesni geltonpeliakiai tunai.

Tuną paruošti nėra sunku. Optimalus tuno kepsnio storis yra maždaug 2 cm.
Pabarstykite abi puses truputėliu druskos, pipiro, čiobrelio, apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Leiskite pabūti su prieskoniais 10-15 min.

Stipriai įkaitinkite keptuvę (labai gerai tinka grill keptuvė, bet jei tokios neturite puikiai tiks ir paprasta).

Kepant naudokite vos lašelį aliejaus, ar mažą gabalėlį sviesto.

Dėkite ant stipriai įkaitusios keptuvės ir kepkite nevartydami 1,5 – 2 minutes, tada apverskite ir dar kepkite 2 minutes.

Tunas viduje gali ir net turi būti nepilnai iškepęs. Būtent truputį raudoną viduryje tuną Jums patieks visoje pietų europoje.

Jei Jums visgi labiau prie širdies “well done” tuomet abi puses kepkite po 3 minutes.

Iškeptą tuną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, kad neišdžiūtų, užspauskite šiek tiek citrinų sulčių ir patiekite su mėgiamomis salotomis.

Skanaus!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.