Kalėdinė antis

Kalėdinė antis

Planuojate per Kalėdas nustebinti šeimą ir draugus gardžiai iškepta antimi, tačiau nerimaujate, ar ji bus sultinga, o odelė traški? Yra kelios gudrybės, kad viskas pavyktų tobulai.
Antis 1,5-2kg
500g mažųjų bulvyčių.
5 šalotiniai svogūnai
1 apelsinas
4 galvos česnako
Šviežas rozmarinas, arba šalavijas
50ml baltojo balzaminio acto
2 a.š. medaus
Sauja džiovintų slyvų
50ml granatų sirupo
Sviesto su trumais
Mėgiamo prieskonių mišinio paukštienai

Atšildytą, ar šviežią antį gerai nusausinkite popieriniu ranksluoščiu ir idėkite į šaldytuvą neuždengtą per naktį. Tokiu būdu jos odelė išsausės ir iškepusi bus traškesnė. Odelėje kas 2-3cm padarykite negilius ipjovimus (įpjauti tik odelę), tokiu būdu iš anties geriau išbėgs riebalai. Tuomet įtrinkite sausais prieskoniais (galite naudoti mėgiamą prieskonių mišinį) ir palikite šaldytuve bent 3-4 valandom. Prieš kepant į ertmę prikemšame džiovintų slyvų, kelias skilteles apelsino, česnako, šalotinio svogūno. Ermę uždarome ir susegame mediniais pagaliukais. Tokiu būdu kepdama antis gaus daugiau drėgmės iš vidaus ir bus sultingesnė. „Kojas suglaudžiame ir surišame. Ant skadros dedame groteles ir įtaisome antį ant grotelių.

Kepame orkaitėje 180C viršus apačia 1 valandą, po valandos apverčiame ir kepame dar vieną valandą. Tiesiog idealu jei turite kepimo termometrą, tuomet kepkite kol vidinė temperatūra pasieks 78C.
Kol antis kepa paruošiame aptepimą kurį naudosime kepimo pabaigoje. Medų ištirpiname balzaminiame acte ir įpilame 3v.š. granatų sirupo. Kai antis iškepa, aptepame ją šiuo mišiniu, įjungiame orkaitėje vėjelio funkciją ir leidžiame apskrusti. Tai gali trukti apie 10-15min.

Pasiruošiame bulvytes kai tik įdėjome antį į orkaitę. Mažąsias bulves išverdame pasūdytame vandenyje. Po maždaug valandos anties kepimo, po grotelėmis esančioje skardoje bus pakankamai anties riebalų. Į juos sudedame išvirtas buves, jas patraiškome, apibarstome pecorino sūriu, šalia bulvyčių sudedame česnako galvutes ir stambiai supjaustytus šalotinius svogūnus, apiberiame šviežiu rozmarinu, ar šalaviju, bei dedame kelis šaukštus sviesto su trumais ir šauname į orkaitę po antimi.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.