Meksikietiškas čili troškinys

Meksikietiškas čili troškinys

Meksikos virtuvė man labai primena amžiną fiestą, nes labai daug patiekalų yra puikūs bet kokio vakarėlio palydovai.

Tik pagalvokit, tacos, quasadilla, nachos, tortilla ir dar daygybė kitų, kurie vien tik pavadinimais kviečia linksmai praleisti laiką.

Tačiau vienas patiekalas yra būtent tas, kurio pavadinimas pirmiausia šauna į galvą išgirdus žodžius meksikos virtuvė – chilli con carne.

Dar 1529 m. vienas Pranciškonų vienuolis aprašė troškinius, pagardintus čili pipirais, kuriuos pasak jo, turėtų šaltinių gamindavo Actekų sostinėje Tenochtitlane (dabartiniame Mexico mieste).
Mėsos naudojimas šiuose troškiniuose atsirado kartu su Ispanų kolonistais.

Chilli con carne išvertus iš Ispanų, reiškia čili pipirai ir mėsa. Kaip patiekalas šis troškinys buvo aprašytas 1857 m. knygoje apie Meksikos – Amerikos karą. Karo metu mėsą, pipirus ir prieskonius sudžiovindavo kartu į kubelius ir virdavo laikinose karinėse stovyklose.

Taigi Jums reikės:
800g jautienos faršo
Dviejų svogūnų
Poros skiltelių česnako
Trijų skardinių skirtingų konservuotų pupelių
800g konservuotų pomidorų (be odelių)
Keturių vidutinių saldžiųjų pipirų
100g kietojo sūrio
Čili pipirų

Smulkiai supjaustome svogūnus, juos pakepiname kol sumikštės, sudedame česnaką ir faršą. Kepant su mentele faršą smulkinkite, kad gautųsi birus. Pagardiname druska, pipirais, čiobreliais, raudonėliu.
Suverčiame į puodą. Į tą patį puodą sudedame nedideliais kubeliais supjaustytas paprikas, pupeles, susmulkintus pomidorus ir statome ant nedidelės kaitros troškintis. Kai užvirs, įdedame nepjaustytą čili pipirą. Tokiu būdu jis atiduos savo aromatą, bet ne aštrumą. Jei norite aštriai, tuomet pagal savo skonį dėkite smulkintus čili pipirus. Troškiname apie 30 minučių nedidelėje kaitroje. Prireikus pridedame druskos ar kitų prieskonių ir viskas. Puikiai tinka apiberti kietuoju sūriu ir patiekti su karšta bagete.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.