Kalakutienos vyniotinis su trumais

Kalakutienos vyniotinis su trumais

Pamenu, kai prieš kiekvienas Kalėdas virtuvėje kokią savaitę vykdavo tikras gaminimo maratonas, kurio metu būdavo susukamas ne vienas vyniotinis.

Praėjo kiek laiko, kai ši tradicija apsigyveno ir mano namuose. Galbūt todėl, kad atradau būtent šį kalakutienos vyniotinį su trumais, kurį labai verta išbandyti  ir maloniai nustebinti ragaujančius.

Taigi nuodėmingai skanus, Kalėdinis, ispaniškas kalakutienos vyniotinis su trumais.

Ingredientai:

Kalakutienos krūtinėlė – apie 1kg
Du svogūnai
Dvi skiltys česnako
250g grybų
100g rūkytos šoninės
400g vytinto serano kumpio
10g trumų
100g saulėje džiovintų pomidorų
400g špinatų
Sauja petražolių
100g pelėsinio sūrio


Iš kalakutienos krūtinėles padarome išklotinę ir nestipriai pamušame, kad išsilygintų ir būtų lengviau suvynioti. Ištriname alyvuogių aliejumi (galima su trumais), pagardiname rūkyta paprika, pipirais, druska, čiobreliais, susukame ir duodame pasimarinuoti kol paruošime įdarą.

Įdarui kepame smulkiai supjaustytą svogūną, smulkiai pjaustytą rūkytą šoninę. Kai  viskas apskrunda, sudedame smulkiai pjaustytus grybus, česnakus, nepagailime rūkytos paprikos, šiek tiek šviežiai maltų pipirų, druskos pagal skonį. Apkepus grybams, sudedame smulkintus džiovintus pomidorus, špinatus ir  petražoles. Kepame 3-5 minutes kol suminkštėja špinatai. Pabigoje kepimo, beriame smulkintus trumus.


Padarome vytinto kumpio paklotą, ant jo klojame kalakutienos išklotinę, sudedame įdarą, jį apibarstome pelėsiniu sūriu ir susukame. Kepame orkaitėje (jei turite galimybę grilyje) 200C/ 40 minučių. Vyniotiniui iškepus,  neskubame jo  pjaustyti,  bent 10 minučių dar gali pabūti.

Bulves garnyrui ruošiame taip:

 Supjaustome  bulves 1cm skersmens šiaudeliais. Keptuvėje išlydome sviestą (maždaug 5 didelėms bulvėms reikia apie 50-60g sviesto),  jame mažoje kaitroje pakepkite šviežią rozmarino šakelę. Bulves pagardiname druska, apipilame lydytu sviestu su rozmarinu ir kepame apie valandą 200C temperatūroje. Pabaigoje, jei reikia, jungiame vėjelį, kad šiek tiek apskrustų.

Patiekiame su daržovėmis, skanaus!

https://gurmane.lt/produktas/konservuoti-juodieji-trumai-savose-sultyse/

No Comments

Post A Comment