Kalakutienos vyniotinis su trumais

Kalakutienos vyniotinis su trumais

Pamenu, kai prieš kiekvienas Kalėdas virtuvėje kokią savaitę vykdavo tikras gaminimo maratonas, kurio metu būdavo susukamas ne vienas vyniotinis.

Kažkada sau pasakiau, kad nu jau aš tai tikai vyniotinių nedarysiu…. ir dabar suprask, ar čia pasenau, ar tiesiog atradau tokį vyniotinį, dėl kurio buvo verta sulaužyti duotą pažadą.

Taigi nuodėmingai skanus, kalėdinis, ispaniškas kalakutienos vyniotinis su trumais.

Jums reikės:

Kalakutienos krūtinėlė – apie 1kg
Du svogūnai
Dvi skiltelės česnako
250g grybų
100g rūkytos šoninės
400g vytinto serano kumpio
10g trumų
100g saulėje džiovintų pomidorų
400g špinatų
Pertažolės
100g Pelėsinio sūrio
Iš kalakutienos krūtinėles padarome išklotinę ir nestipriai pamušame, kad išsilygintų ir būtų lengviau suvynioti. Ištriname alyvuogių aliejumi (galima su trumais), pagardiname rūkyta paprika, pipirais, druska, čiobreliais susukame ir duodame pasimarinuoti kol paruošime įdarą.

Įdarui pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, smulkiai pjaustytą rūkytą šoninę. Kai apkeps sudedame smulkiai pjaustytus grybus, česnaką, nepagailime rūkytos paprikos, truputį pipirų, druskos pagal skonį. Apkepus grybams, sudedame smulkintus džiovintus pomidorus, špinatus, petražoles. Pakepame 3-5 minutes kol suminkštės špinatai. Sudedame smulkintus trumus.
Padarome vytinto kumpio paklotą, ant jo klojame kalakutienos išklotinę, sudedame įdarą, jį apibarstome pelėsiniu sūriu ir susukame. Kepame orkaitėje (jei turite galimybę grilyje) 200C 40 minučių. Iškepto neskubėkite pjaustyti, leiskite pabūti bent 10 min.

Garnyrui pateikite keptas bulvytes. Mes itin mėgstame jas paruošti štai kaip. Supjaustykite bulves 1cm skersmens šiaudeliais. Keptuvėje išlydykite sviestą (maždaug 5 didelėms bulvėms reikia apie 50-60g sviesto), jame mažoje kaitroje pakepkite šviežią rozmarino šakelę. Bulves pagardinkite druska, apipilkite lydytu sviestu su rozmarinu ir kepkite apie valandą 200C. Pabaigoje jei reikia, įjunkite vėjelį, kad šiek tiek apskrustų.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.