Spaghetti chitarra su pesto padažu

Spaghetti chitarra su pesto padažu

250g spaghetti chitarra makaronų
Šalotinis svogūnas
Dvi skiltelės česnako
Sauja tarkuoto parmezano
150g pesto padažo
Alyvuogių aliejus
Kapotų pistacijų papuošimui

Šis patiekalas gaminamas vos keliomis minutėmis ilgiau nei verda makaronai.
Užkaičiame puodą su vandeniu makaronams. Rekomenduotina makaronus virti kuo didesniame kiekyje vandens (100g makaronų – 1L vandens). Į vandenį beriame druskos pagal skonį. Kol užvirs vanduo ir virs makaronai gaminame padažą.
Į keptuvę įpilame truputį alyvuogių aliejaus ir kepame susmulkintą šalotinį svogūną (šalotinis svogūnas yra mažiau aitrus jo brolis raudonasis, tad puikiai tinka greitai gaminamuose patiekaluose ir jo nereikia ilgai kepti).

Kai svogūnas truputį suminkštėja sudedame česnaką. Šioje stadijoje jau tikriausiai sudėjote makaronus į verdantį vandenį. Ant nedidelės kaitros pakepame česnaką ir sudedame pesto, pagardiname žiupsniu pipirų. Sumažiname kaitrą iki minimumo, į keptuvę įpilame samtelį vandens iš makaronų puodo, išmaišome ir ant nedidelės kaitros šildome padažą kol išvirs makaronai. Makaronus rekomenduojame virti 1-2 minutes trumpiau nei parašyta ant pakelio. Tai vadinasi al dente. Šiaip išvirę makaronai yra dedami į padažą, tačiau jei jūsų keptuvė maža, pasaulis tikrai nesugrius jei nukošite makaronus ir padažą supilsite į puodą. Suberkite saują tarkuoto parmezano sūrio, išmaišykite ir viską pašildykite minimalioje kaitroje 1-2 minutes. Taip paruošti makaronai puikiai aplips padažu ir pabaigs virti. Lėkštėje apiberiame kapotomis pistacijomis.

https://gurmane.lt/produktas/alyvuogiu-aliejus-maestro-de-almazara-extra-virgin/

No Comments

Post A Comment