Fiesta Mexicana

Fiesta Mexicana

Šį kartą tikra fiesta su žymiausiais Meksikos virtuvės šedevrais.

Tacos. Labiausiai pasaulyje žinomas meksikos nacionalinis patiekalas. Jis atsirado dar 18a, Meksikos sidabro kasyklose. Tacos de minero (kalnakasių tacos) buvo vadinamas parakas suvyniotas į popierių, skirtas išsprogdinti akmenų sankaupas kasant tauriuosius metalus. O štai šiandien tai populiariausias gatvės užkandis, kuris realiai yra sulenkta tortilija su bet kuo viduje, kas tik Jums šaus į galvą.

Nachos. Pirmoji šio užkandžio lėkštė buvo patiekta 1943m grupelei JAV karininkų žmonų Victory Club restorane, Meksikoje. Šio restorano metrdotelis Ignacio, negalėdamas rasti kur gi prapuolė virtuvės šefas, pats pagamino šį užkandį iš tortolijos traškučių, sūrio ir jalapenų. Taip gimė Nachos, o Ignacio tapo restorano vyr šefu.

Tacos:
Pakelis tacos paplotėlių (12vnt)
600g smulkintos jautienos
Svogūnas
2 skiltelės česnako
Vyšniniai pomidoriukai – 200g
Raudonas svogūnas
Avokadas
Petražolės
Po 50g tarkuoto čederio ir fermentinio sūrių

Gelsvąjį svogūną susmulkinam ir kepam kol suminkštės, sudedam česnaką, pakepam dar kelias minutes ir dedam smulkintą jautieną. Kepam vis smulkindami mentele, kad būtų biri. Kepant įdedame druskos pagal skonį, saldžiosios paprikos, pipirų, aitriosios paprikos, raudonėlio. 100g įdaro pasiliekame nachios paruošimui. Į surikiuotus takos paplotėlius dedame įdarą, apibarstome sūriais ir šauname į 180C orkaitę 15-ai minučių. Į iškepusius tacos dedame smulkintų pomidorų, raudonojo svogūno, avokado, apibarstome smulkintomis petražolėmis ir mėgaujames.

Su nachos viskas dar paprasčiau:

200g Nachos traskučių
100g nuo tacos likusio įdaro
Raudonas svogūnas
Po 200g tarkuoto čederio ir fermentinio sūrių

Į norimą kepimo indą klojame ploną suoksnį nacios traškučių, beriame truputį tacos įdaro, smulkinto raudonojo svogūno, apiberiame sūriu, tada vėl nachos…. ir taip susluoksniuojam. Šaunam į dar nuo tacos neatvėsusią orkaitę 15-20 minučių, arba kol išsilydis sūris.
Dėmesio!! – valgome rankomis.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.