Daržovių ir ančiuvių užtepėlė

Daržovių ir ančiuvių užtepėlė

Šis receptas gimė visai netikėtai, betvarkant spinteles ir šaldytuvą. Man patiko labai, galbūt ir jūs bandysite.

Receptas:

1 mažas svogūnas

1 sk. česnako

4-5 pomidorai (arba 15 vynuoginių pomidorų)

1 paprika

Sauja alyvuogių

Pora šaukštų kaparėlių

Sauja parmezano, arba pekorino sūrio

Gausiai alyvuogių aliejaus

2 šaukštai balzaminio acto (naudojau becukrį)

5vnt. ančiuvių

Kelios šakelės petražolių

Druska, pipirai, čili pagal skonį.

Visas daržoves supjaustome itin smulkiai. Galima naudoti ir virtuvinį kombainą, tačiau atsargiai, kad daržovės nevirstų į tyrę. Susmulkintas daržoves sudedame į kiaurasamtį ir gerai nusausiname. Pagardiname druska, pipirais, truputėliu čili. Sudedame sūrį, stambiai pjaustytas alyvuoges, smulkintus ančiuvius, pilame gausiai alyvuogių aliejaus, balzaminio acto ir ragaujame su duonos rieke ar skrebučiu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.