Quesadilla

Quesadilla

Tiesiog dar vienas puikus meksikietiškas vakarėlių palydovas.

Vidutinio dydžio tortilijos (10vnt)

500g vištienos šlaunelių mėsos

Svogūnas

Dvi skiltelės česnako

Konservuotos pupelės – 400g

Smulkinti konservuoti pomidorai – 400g

Po 100g tarkuoto čederio ir fermentinio sūrių

Dvi paprikos

Du šaukštai medaus

Du šaukštai sojos padažo

Truputis čili pipiro

Vištieną bent pusvalandį marinuojame su alyvuogių aliejumi, medumi, sojos padažu, druskos pagal skonį, truputis saldžiosios paprikos, raudonėlio, baziliko, pipirų.
Dedame ant įkaitusios keptuvės ir vidutinėje kaitroje kepame kol iškeps. Nebijokite jei stipriau apskrus, nes medus greitai karamelizuojasi. Vėliau jis puikiai pasiskirstys bendrame įdare. Iškeptą vištieną išimame į atskirą indelį ir į tą pačią keptuvę dedame smulkintą svogūną ir smulkintą česnaką. Kai svogūnas suminkštės, sudedame smulkintą papriką ir kepame toliau. Per tą laiką smulkiai supjaustome iškeptą vištieną. Kai paprika suminkštės sudedame susmulkintą vištieną, pupeles, koncervuotus pomidorus, čili pipiro (šviežias čili pipiras duoda truputį kitokį aštrumą nei prieskoniniai milteliai). Tik jei naudojate šviežią čili tai būtinai pasidomėkite kokia jo rūšis, kaip pavyzdys, habanero yra gerokai aštresnis už jalapeno. Mes dėjome penktadalį nuo tikrai mažo habanero.

Taigi viską patroškiname bent 10 minučių nedidelėje kaitroje.

Tortilijas pjauname pusiau, pabarstome truputį sūrio, dedame rimtą šaukštą įdaro, susukame ir dedame į skardą (centre skardos padėkite apvalų indelį ir aplink jį dėkite susuktas tortilijas, prieš kepant indelį išimkite, vėliau į tą vietą įdėkite indelį su padažu.). Suruoštą indą su quesadillas šauname į orkaitę 180c – 15 min.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.