Kišas prancūzijoje atsirado apie 1500 metus. Nors Anglijoje panašaus stiliaus pyrago galima buvo aptikti dar anksčiau
Prancūzišką kišą kepiau pirmą kart. Jų receptų tiek daug ir labai įvairių. Pirmam kartui pasinaudojau “jurgittosreceptai” receptu, tik kažkiek paimprovizavau produktais ir jų kiekiais. Nes prancūziškas quiche primena itališką frittatą. Čia taip pat galima sunaudoti daugelį šaldytuve turimų produktų.
Paruošus tešlos pagrindą iš vakaro, šis patiekalas bus gan greit pagaminamas. O kiekius galit mažinti, nes šis buvo keptas 28 cm tartos formoje.
Taigi, prancūziškas kišas. Tešlai reikės:
220g sviesto
350g miltų
4 kiaušinių trynių
truputį druskos
2 šaukštų vandens
įdarui:
1 brokolis
1 raudonasis svogūnas
300ml grietinėlės
4 kiaušiniai ir 4 baltymai, kurie liko nuo tešlos
100g rūkytos lašišos
100g kietojo sūrio
50g pelėsinio sūrio
50-100g mažų pomidorų
Keletas šakelių krapų
Į miltų ir druskos mišinį supjaustome sviestą.Triname, kol virs į trupinius, tada pilame vandenį ir trynius. Užminkius tešlą, dedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui.
Tuomet klojame tešlą į tartą, prispaudžiame prie sienelių, pabadome šakute. Kepame 180°C 20 min.
Brokolį susmulkiname žiedais ir 5 min. paverdame. Dedame ant jau pakepusio pyrago, ten pat ir pjaustytą lašišą, pelėsinį sūrį. Kiaušinius ir likusius baltymus suplakame. Į juos pilame grietinėlę, kietąjį sūrį, smulkintus krapus. Visą masę pilame ant brokolių, dedame pusiau pjaustytus pomidorus ir šauname į 180°C orkaitę 25 minutėms.
Skanaus!!
O kad žinotumėt, kaip kvepėjo namai…
No Comments