Tiesiog dar vienas puikus meksikietiškas vakarėlių palydovas.
Vidutinio dydžio tortilijos (10vnt)
500g vištienos šlaunelių mėsos
Svogūnas
Dvi skiltelės česnako
Konservuotos pupelės – 400g
Smulkinti konservuoti pomidorai – 400g
Po 100g tarkuoto čederio ir fermentinio sūrio
Dvi paprikos
Du šaukštai medaus
Du šaukštai sojos padažo
Čili pipiro pagal skonį
Raudonėlis, bazilikas, pipirai, saldžiosios paprikos milteliai, druska
Vištieną bent pusvalandį marinuojame su alyvuogių aliejumi, medumi, sojos padažu, druska pagal skonį, saldžiaja paprika, raudonėliu, baziliku ir pipirais.
Dedame ant įkaitusios keptuvės ir vidutinėje kaitroje kepame kol iškeps. Nebijokite jei stipriau apskrus, nes medus greitai karamelizuojasi. Vėliau jis puikiai pasiskirstys bendrame įdare. Iškeptą vištieną išimame į atskirą indą ir į tą pačią keptuvę dedame smulkintą svogūną ir smulkintą česnaką. Kai svogūnas suminkštės, sudedame smulkintą papriką ir kepame toliau. Per tą laiką smulkiai supjaustome iškeptą vištieną. Paprikoms suminkštėjus sudedame susmulkintą vištieną, pupeles, koncervuotus pomidorus, čili pipirą (šviežias čili pipiras suteikia kiek kitokį aštrumą nei prieskoniniai milteliai). Jei naudojate šviežią čili, pasidomėkite kokia jo rūšis, kaip pavyzdys, habanero yra gerokai aštresnis už jalapeno. Mes dėjome penktadalį nuo tikrai mažo habanero.
Taigi viską patroškiname bent 10 minučių nedidelėje kaitroje.
Tortilijas pjauname pusiau, pabarstome sūriu, klojame rimtą šaukštą įdaro, susukame ir dedame į skardą (centre skardos įstatau apvalų indelį ir aplink jį surikiuoju susuktas tortilijas. Prieš kepant indelį išimu, vėliau į tą vietą įstatau indą su padažu). Suruoštą indą su quesadillas šauname į orkaitę 180c – 15 min.
Skanaus, jei gaminsit. Man jau kaupiasi seilės berašant:)
https://gurmane.lt/produktas/druskos-dribsniai-su-juoduoju-cesnaku-malunelyje-75g/
No Comments